Politic

Senatorul Ștefan Mihu: „Priorităţile strategice pentru judeţul nostru – reabilitarea liniei CF Bucureşti-Constanţa şi modernizarea podului peste Dunăre

Proiectul de buget pe 2019 al Ministerului Transporturilor a fost avizat pozitiv în comisiile de specialitate reunite. Lista principalelor proiecte cuprinde obiective pentru CFR Infrastructură, transportul aerian, cel naval dar şi programe de reabilitare şi construcţie drumuri.

Senatorul Ştefan Mihu, vicepreşedinte în Comisia pentru buget-finanţe a precizat că fondurile alocate cuprind şi obiective existente în judeţul Constanţa.

„Sumele propuse pentru reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii şi transportului în judeţul nostru sunt pe excedent iar proiectele sunt finanţate exclusiv de la bugetul de stat sau din fonduri externe nerambursabile. Aş vrea să precizez că priorităţile strategice ale Ministerului Transporturilor pentru judeţul nostru sunt focalizate pe reabilitarea liniei CF Bucureşti-Constanţa dar şi lucrări de reparaţii şi modernizare a podului peste Dunăre.

Şi Aeroportul Internaţional Mihai Kogalniceanu va beneficia de investiţii în modernizare şi reabilitare. Pentru creşterea competivităţii şi sporirea activităţilor operate în Portul Constanţa şi pe Canalele Navigabile au fost de asemenea alocate fonduri ce vor fi folosite la modernizarea celor două obiective.

Nu în ultimul rând resurse financiare vor fi alocate în direcţia modernizării şi dezvoltării reţelei de drumuri în judeţul Constanţa, inclusiv prin construcţia de variante de ocolire, la Techirghiol de exemplu, care va fluidiza mult traficul rutier către sudul judeţului. Printre proiectele incluse în bugetul din acest an se regăsesc de asemenea reabilitarea Podului de la Agigea şi implementarea nodului rutier de la Cumpăna ce va face legatura cu autostrada A4.”

To Top