Politic

Senator Ștefan Mihu: Nu putem să susținem că facem economie afectându-i tocmai pe cei care reprezintă viitorul țării!

Astăzi plenul Senatului României a respins, prin vot covârșitor, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 123/2020 pentru modificarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii.

Senatorul Ștefan Mihu, în calitate de Vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, a susținut în dezbaterile Comisiei respectarea Legii votată de Parlament, respectiv DUBLAREA alocațiilor de stat pentru copii. Comisia a dat aviz negativ, iar astăzi Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială a emis raport de respingere. La deznodământul din plenul Senatului, Proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr. 123/2020 a primit vot de respingere. Au votat pentru respingere parlamentarii PSD, PRO România, ALDE, UDMR și PMP, parlamentarii USR s-au abținut, iar parlamentarii PNL împotrivă.

Ștefan MIHU:

„Nu putem să susținem că facem economie afectându-i tocmai pe cei care reprezintă viitorul țării! Ceea ce pe mine mă îngrijorează este faptul că pentru toate năzbâtiile Guvernul Ludovic Orban susține că găsește soluții și finanțări, dar pentru copii nu se poate. Amintesc că aceste indemnizații sunt oricum hilare, iar dublarea reprezintă doar un pas spre normalitate, PSD are în vedere creșterea alocațiilor la un nivel demn de un stat european. Dacă nici copiii nu trebuie stimulați, atunci cine? Curtea de Conturi a înaintat Parlamentului Raportul special privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență, care ne arată ce prejudicii și abateri financiar contabile au reușit să comită acești guvernanți. De la prețuri umflate și cheltuieli nelegale, până la ceea ce mi-a sărit în ochi și sunt stupefiat: acte modificate cu pastă corectoare! Da, așa guvernează PNL, cu pastă corectoare! La fel o să îi „ștergem” și noi din această guvernare a austerității și a indiferenței față de viitorul românilor, dar nu cu pastă corectoare, ci prin MOȚIUNE DE CENZURĂ!”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top