Politic

George Șișcu: Să nu folosim pandemia ca temă de campanie electorală

Deputatul PNL George Șișcu consideră că actuala criză din sănătate cauzată de pandemia de coronavirus nu ar trebui sa se confunde cu disputa politică, iar tema nu ar trebui transformată în subiect de campanie electorală. 

Aflați în pană evidentă de idei, liderii partidelor politice se folosesc de pandemie pentru a-și face propagandă. Am văzut deja formațiuni politice care solicită amânarea alegerilor locale din motive de Covid-19, fără să existe la această dată o proiecție serioasă privind numărul cazurilor de coronavirus pe care le-am putea înregistra la finalul lunii septembrie.

Unii oameni politici știu ei sigur că situația epidemiologică se va înrăutăți și că scrutinul trebuie amânat. Nu dragi colegi, nu putem ști exact ce se va întâmpla luna viitoare pe frontul pandemiei! Dar știm că împreună am putea contribui la îmbunătățirea situației sanitare și la menținerea pandemiei în niște limite rezonabile.

Dacă vom ațâța permanent spiritele, așa cum din păcate, unii dintre dumneavoastră o fac, nu ar fi exclus ca într-adevăr desfășurarea scrutinului să fie pusă sub semnul întrebării. Noi liberalii, vrem să avem alegeri în acest an, cum ne dorim ca România să iasă cât mai rapid din topul european al țărilor cu cele mai multe cazuri de coronavirus înregistrate în 24 de ore. 

Același lucru se întâmplă și în ceea ce privește începerea noului an școlar. Firește că suntem atenți la situația sanitară din fiecare județ, dar sunt zone din țară unde numărului cazurilor de Covid-19 este redus, iar cursurile pot fi reluate în condiții de siguranță. Guvernul PNL va acționa cu prudență și va evalua permanent situația, astfel încât copiii și profesorii să nu fie puși în pericol.

Pe de altă parte, ne dorim ca noul an școlar să fie reluat cu elevii în bănci, iar din discuțiile cu profesorii, părinții și copiii, reiese că și ei vor acest lucru. Ar fi o adevărată tragedie să ținem încă un an acasă această generație de tineri, nu pentru că metoda online de învățare nu ar funcționa, ci pentru că avem nevoie de copii sănătoși, care să facă mișcare și care să socializeze.

Îi îndemn așadar pe liderii politici la prudență când vine vorba de spinoasa temă a Covid-19. Să-i lăsăm pe specialiști să vorbească și să se pronunțe, nu avem noi politicienii rețeta tratamentului medical.”

George Șișcu

Deputat, Candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Tulcea

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top