Politic

Senator Ștefan Mihu: Am eliminat aberația costurilor suplimentare pe perioada amânării rambursării

Comisia pentru buget, finanțe și activitate bancară s-a reunit marți în ședință pentru o inițiativă legislativă a Partidului Social Democrat ce vine cu o mulțime de amendamente menite să completeze OUG privind amânarea ratelor la creditele bancare. Modificarea principală susține că „Dobânda datorată de debitori, precum și comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”. Concret, amânarea ratelor se va face fără costuri suplimentare.
Astăzi am reparat o mare nedreptate. Am mărit paleta de aplicabilitate și eligibili nu vor fi doar cei pe care îi vrea domnul Cîțu (ministrul Finanțelor, Florin Cîțu – n.r.), ci toți românii care trebuie să fie ajutați în această perioadă și mă refer aici la PFA-uri, la întreprinderile familiale, la restanțierii care au fost eliminați inițial în mod discriminatoriu. Acești oameni aflați în dificultate deja, nu au nevoie de ajutor? De asemenea, am eliminat acea aberație a costurilor suplimentare pe perioada amânării rambursării, pe care domnul Cîțu a susținut-o pentru bănci, în detrimentul românilor. Și pentru că noi suntem oameni serioși, spre deosebire de guvernanți, am rezolvat mai multe necesități, dintr-un foc, în aceeași zi. De fapt, în doar câteva ore. Am stabilit plafonarea prețurilor la medicamente și alimentele de strictă necesitate, scutirea de la plata chiriei – inclusiv pentru luna martie, alături de multe alte înlesniri fiscale, precum limitarea adaosului pe lanțul de distribuție și comercializare. Procentul de maxim 10% se aplică la prețul de producție/import, a spus senatorul social-democrat constănțean, Ștefan Mihu, membru al comisiei pentru buget, pentru TOMIS NEWS.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top