Actualitate

COVID-19-Primarul din Mircea Vodă: Avem nevoie de cadru legislativ pentru a ajuta persoanele vulnerabile

Am aflat de la primarul George Ionașcu că la Mircea Vodă administrația locală s-a organizat pentru prevenirea răspândirii virusului și pentru susținerea persoanelor vulnerabile. Ionașcu ne-a relatat că cetățenii din Mircea Vodă respectă, în general, restricțiile de deplasare, reprezentanții primăriei le-au transmis oamenilor ce reguli trebuie să respecte.

Am vorbit și cu vânzătorii de la magazine să le spună oamenilor să încerce să își facă cumpărături mai rar, ca să nu se tot perinde pe străzi. Au fost identificate persoanele de peste 65 de ani, am fost pe la ele și le-am lăsat câte un fluturaș cu numere de telefon de la Poliția Locală. Atunci când au nevoie să le cumpărăm ceva, ne sună, ne dau banii și lista de cumpărături și noi le facem piața.

Magazinele și farmaciile sunt bine aprovizionate. La început a fost o mică îngrijorare, dar le-am spus oamenilor să stea liniștiți, că nu se închide comuna și magazinele vor fi aprovizionate în continuare și ei ne-au înțeles, a declarat Ionașcu pentru Dezvăluiri

Primarul Ionașcu este însă îngrijorat în legătură cu oamenii care lucrau cu ziua și care acum nu mai au unde să muncească. Pentru aceștia nu există o prevedere legală prin care Primăria și Consiliul Local să le asigure un „coș zilnic” cu alimente:

Mă gândesc cu groază ce va fi peste o lună. Unii nu vor avea ce să mănânce. Există o reglementare prin care se stabilește coșul zilnic al persoanelor nevoiașe, dar nu se prevede că în astfel de situații de urgență Consiliul Local ar putea să le asigure subzisența. Deși avem bani în fondul de urgență al primăriei, nu avem un cadru legal pentru a-i folosi. Nu putem să dăm o hotărâre de Consiliu Local care excede legea.

Noi ca Primărie suntem alături de ei, ca de fiecare dată, am făcut dezinfecție și o vom face cu regularitate și în perioada următoare, să stea liniștiți în case și să se informeze din surse oficiale, nu din bârfe de la colț de stradă. Să fim sănătoși și să trecem cu grijă peste această pandemie.

Actualitate

To Top