Actualitate

Ioan Roman, primar Lumina: Situația este sub control, observ că amenzile îi mai disciplinează pe cetățeni

Primarul comunei Lumina, Ioan Roman, vorbește despre situația generată de epidemia cu COVID -19 și spune cum gestionează starea de fapt din localitate:

La noi în comună am intrat în perioada când avem persoane care încep să iasă din autoizolare, azi este miercuri, mâine îmi iese o persoană din autoizolare, și urmează de acum încolo să tot iasă. Până acum am avut peste 80 de persoane în autoizolare. La noi, toată lumea a respectat și respectă restricțiile de deplasare, mă refer la cele aflate în autoizolare. În schimb, cei care ies pe baza declarației individuale, cred că până acum am dat peste 100 de amenzi zilele astea, dar văd că până la urmă au înțeles și nu prea îi mai văd pe străzi.  Rămâne de văzut ce se va întâmpla diseară. Dar, observ că, amenzile ne ajută și îi disciplinează pe cetățeni, chiar dacă unii sunt mai nervoși, fac gălăgie sau ce fac ei.

Cei cu vârste de peste 65 de ani, am identificat soluții prin care să-i ajutăm, deci nu avem probleme din acest punct de vedere. Magazinele, cel puțin până acum, au fost și sunt bine aprovizionate, cetățenii respectă distanța minimă, deci treaba este în principiu în regulă.

De asemenea am făcut dezinfecție la cele câteva blocuri pe care la avem în localitate, azi urmează să ne vină și dozatoarele de dezinfectant ca să le montăm la fiecare scară de bloc, etc.

Eu îmi doresc să fie cât mai puțini bolnavi de această boală și riscul să fie cât mai mic pentru orice cetățean. Trebuie să luăm măsuri drastice ca să putem trece peste această situație, chiar dacă trebuie să stăm în case, chiar dacă ne este greu, este adevărat că la noi la țară mai ieși în curte, te mai învârți prin jurul casei, este mai greu de cei care stau la bloc. Dar cu toate aceste neajunsuri, trebuie să trecem peste, să fim tari în gândire, sufletește să nu ne dezamăgim și să nu deznădăjduim.

Actualitate

To Top