Actualitate

Ședință a CL Niculițel pentru un pachet de subzistență destinat persoanelor fără venituri

Primăria din Niculițel, județul Tulcea, a luat toate măsurile necesare pentru preîntâmpinarea răspândirii virusului, iar mâine, 27 martie, primarul Florin Pascale va convoca o ședință de urgență a Consiliului Local, pentru a aproba un ajutor de urgență sub forma unui pachet de subzistență pentru 100 de persoane aflate în dificultate. În prezent, două echipe ale primăriei sunt pe teren și realizează anchete sociale la cele aproximativ 200 de persoane de peste 65 de ani, pentru a afla care sunt nevoile acestora.

În prezent stăm destul de bine, dar ne așteptam ca lucrurile să se complice. Avem cam 100 de persoane în autoizolare (cei veniți din străinătate, cu tot cu familii), care su mijloace de trai.

Până acum nu am avut nicio solicitare de la cetățenii de peste 65 de ani, dar avem două echipe în teren care vizitează toate aceste persoane, care sunt peste 200. Până în prezent am ajuns la 100 dintre ei și sper ca mâine să terminăm. Scopul este să îi informăm dar și să le aflăm nevoile specifice, pentru fiecare caz în parte. Până acum nu am avut solicitări pentru susținerea lor cu alimente, au cu ce să se întrețină, mă bucur că sunt și vecini care se implică și îi ajută.

În ceea ce privește circulația, primarul spune că cei mai mulți oamenilor au înțeles să stea acasă, iar pentru restul se află în teren poliția locală și națională.

Anticipăm că în curând va trebui să îi ajutăm pe cei asistați social și pe alte persoane oameni fără venituri și aparținători, cam 100 de persoane, și de aceea am intenția să propun Consiliului Local să alocăm sume de la buget pentru un pachet de subzistență, mijloace de trai măcar pentru o săptămână, alimente de bază. Vom vedea ulterior dacă statul ne va putea deconta această sumă”. ne-a declarat primarul Pascale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top