Actualitate

Care sunt măsurile luate de Primăria Niculițel în contextul epidemiei de coronavirus

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Niculițel, județul Tulcea, a luat mai multe măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, având în vedere Ordonanța militară nr. 2/2020:

1. Pe perioada stării de urgență se suspendă activitățile comerciale din Târgul comunei Niculițel jud. Tulcea situat pe str. Pieței nr. 1.

2. Se recomanda comercianților si prestatorilor de servicii sa nu efectueze acte de comerț si servicii către persoanele cu virsta de pâna la 18 ani. Deasemenea comerciantii vor avea in vedere organizarea activitatii din incinta spatiilor de vânzare pentru asigurarea distantei dintre clienti de minim 1 m.

3. Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup mai mare de 3 persoane.
– În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
– În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute mai sus, însoțite de documente:
a) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
b) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
c) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

4. Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază. Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

5. Primăria identifică și ține evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, cărora le asigură sprijin în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. Primăria acordă zilnic asistență specifică celor aflați în dificultate, în izolare și oferă cele mai sigure informații și cele mai bune sfaturi tuturor celor interesați despre despre noul coronavirus.

5. Se pot oficia Slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online. Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”.

6. Se mentine restrictionat accesul in sediul Primariei com Niculitel jud. Tulcea pentru persoanele, altele decât salariatii institutiei.

7. Prin grija Directorului Scolii Gimnaziale Nichifor Ludovig Niculitel, dirigintii, invatatorii si educatorii vor continua actiunile de informare a parintilor sau reprezentantilor legali ai elevilor pentru a lua masuri de limitare a accesului acestora in spatii publice sau zonele unde se pot produce aglomerari umane

8. Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:
a) Poliția Română, Jandarmeria Română, poliția locală, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și conducătorii autorităților administrației publice locale

9. Nerespectarea măsurilor de primă urgență atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art. 27 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.
Telefon contact: Politia locala 0752 206 296/ 0743 154 819
SVSU 0752 206 295 / 0743 154 674

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top