Fără categorie

Reuniunea Comitetului de coordonare in domeniul afacerilor europene – 14 decembrie

In data de 14 decembrie, a avut loc reuniunea Comitetului de coordonare in domeniul afacerilor europene, desfasurata la sediul Departamentului pentru Afaceri Europene.

Intalnirea a fost dedicata aspectelor legate de lansarea anuarului multimedia al Comisiei Europene, lansarea votului on-line al CE privind noul logo comunitar pentru produse bio, decizia Comisiei Europene ca domeniul de internet „.eu” sa fie accesibil in caracterele tuturor limbilor oficiale. De asemenea, s-au discutat detalii legate de Reuniunea grupului Inter-regional privind Dunarea si prioritatile Presedintiei spaniole a Consiliului UE in domeniul protectiei civile.

Comisia Europeana a lansat anuarul multimedia care prezinta cele mai importante realizari ale Uniunii Europene din ultimul an. Anuarul ofera o colectie de speþe de succes, in care actiunile UE au condus la rezultate tangibile pentru cetateni, in domenii precum cercetarea pentru gasirea de noi remedii impotriva dementei, pana la atenuarea efectelor crizei …

In data de 14 decembrie, a avut loc reuniunea Comitetului de coordonare in domeniul afacerilor europene, desfasurata la sediul Departamentului pentru Afaceri Europene.

Intalnirea a fost dedicata aspectelor legate de lansarea anuarului multimedia al Comisiei Europene, lansarea votului on-line al CE privind noul logo comunitar pentru produse bio, decizia Comisiei Europene ca domeniul de internet „.eu” sa fie accesibil in caracterele tuturor limbilor oficiale. De asemenea, s-au discutat detalii legate de Reuniunea grupului Inter-regional privind Dunarea si prioritatile Presedintiei spaniole a Consiliului UE in domeniul protectiei civile.

Comisia Europeana a lansat anuarul multimedia care prezinta cele mai importante realizari ale Uniunii Europene din ultimul an. Anuarul ofera o colectie de speþe de succes, in care actiunile UE au condus la rezultate tangibile pentru cetateni, in domenii precum cercetarea pentru gasirea de noi remedii impotriva dementei, pana la atenuarea efectelor crizei economice.

Cele zece subiecte prezentate anul acesta au privit:
– pregatirea drumului spre redresarea economica
– asigurarea unor costuri mai mici si conexiuni mai ieftine pentru comunicatiile prin telefonul mobil
– centralizarea resurselor pentru a face fata bolii dementei – „Initiativa privind medicamentele inovatoare” a UE, cu un buget de 2 miliarde EUR, reuneste mediul tehnologic si cel academic, pentru a asigura o tranzitie rapida de la noile descoperiri stiintifice la noi medicamente
– abordarea problemei schimbãrilor climatice
– lupta impotriva foametei in tarile cele mai sarace ale lumii
– grija pentru mediu – pentru a pastra mediul cat mai curat posibil, UE a adoptat noi norme in vederea reducerii poluantilor nocivi proveniti din carburanti sau pesticide.
– reconstruirea Europei in cazul unei calamitati – tarile din UE au reactionat rapid pentru a se sustine reciproc, trimitand ajutoare in zonele afectate de calamitati naturale, precum cutremurul produs in regiunea italiana Abruzzo in 2009.
– asigurarea unui raport calitate-pret bun pentru consumatorii de servicii bancare
– protejarea animalelor terestre si marine – UE a interzis prin lege comercializarea produselor derivate din foca si a propus un nou plan de actiune pentru salvarea rechinilor.
– menþinerea unui comert on-line sigur si fara probleme

Datorita formatului multimedia, cetatenii pot, de asemenea, consulta brosura on-line si viziona un scurt material video pe acest subiect. Aceasta poate fi accesata la adresa

  va gazdui votul on-line, cele trei logo-uri care au ajuns in faza finala urmand sa fie afisate pe acest site pana la 31 ianuarie 2010.Domeniul de internet „.eu” a fost deasemenea discutat in cadrul sedintei. Astfel, incepand cu 10 decembrie 2009, cetatenii, companiile si organizatiile europene pot inregistra nume de site-uri in domeniul „.eu” utilizand caractere din toate cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, ceea ce inseamna ca se pot folosi, de exemplu, nume cu caractere grecesti, chirilice sau diacriticele din limba romana. In privinta reuniunii Grupului Inter-regional privind Dunarea, acesta s-a desfasurat in data 4 decembrie la Bruxelles, in cadrul Comitetului Regiunilor. Principala tema de pe agenda reuniunii a vizat Strategia europeana a Dunarii, ce urmeazã a fi elaborata la nivel comunitar dupa modelul Strategiei privind Marea Baltica. In acest sens, Comisia Europeana are in vedere lansarea unui proces de consultare publica in luna ianuarie a anului viitor. Comisia Europeana va organiza in statele membre riverane Dunarii o serie de conferinte tematice cu factorii interesati: autoritati ale administratiei publice nationale, regionale, locale, reprezentanti ai grupurilor de interese si mediului privat.Prioritatile Presedintiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene in domeniul protectiei civile au constituit un alt subiect aflat pe agenda reuniunii de coordonare. Presedintia spaniola isi propune adoptarea a doua documente cu caracter politic (Concluzii ale Consiliului UE) privind: prevenirea incendiilor de padure si acordarea de asistenta psiho-socialã populatiei, in situatii de urgenta.
Potrivit cutumei, proiectele de concluzii vor fi elaborate pe baza rezultatelor consultarii expertilor statelor participante la Mecanismul comunitar de protectie civila, in cadrul unui seminar, care va avea loc in Spania in perioada 8-9 februarie 2010.
 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top