Politic

Remus Negoi a vizitat Cetatea Arrubium din Măcin: Consider că aceste monumente, aflate pe lista indicativă UNESCO, trebuie să fie prioritare

Senatorul Remus Negoi, vicepreședinte în Comisia Camerelor reunite ale Parlamentului pentru relația cu UNESCO, a vizitat Cetatea Arrubium din Măcin. Cetatea se află pe lista indicativă UNESCO, însă, pentru că nu au fost efectuate cercetări acolo, există riscul ca acest loc să nu intre în Patrimoniul Mondial. Senatorul promite că va face lobby la minister să ia măsuri și să demareze lucrări pentru toate cetățile aflate pe lista indicativă UNESCO.
„Am mers la Cetatea Arrubium din Măcin, care face parte din linia de apărare romană Limes, pentru a vedea, la fața locului, care sunt problemele și de ce acest sit arheologic nu este pus în valoare, cu atât mai mult cu cât el se află pe lista indicativă UNESCO în cadrul proiectului ”Limes, frontierele Imperiului Roman”.
Pentru turiști accesul spre Cetatea Arrubium este foarte dificil, iar din punct de vedere al prezervării, situl arheologic este aproape un dezastru: multe buruieni și gunoaie depozitate, iar locul este neîngrădit.
Consider că aceste monumente, aflate pe lista indicativă UNESCO, trebuie să fie prioritare. Vom trage semnale de alarmă și vom face lobby la minister, care, la rândul său, trebuie să ia măsuri ca, prin intermediul muzeelor teritoriale sau județene, să demareze aceste lucrări pentru toate cetățile din dosarul Limes, pentru că este foarte important să obținem ”ștampila” UNESCO pe fiecare sit de genul acesta”, a declarat Remus Negoi.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top