Politic

Remus Negoi: Castelul Regal a revenit în patrimoniul statului român

Senatorul Remus Negoi este membru în Comisia pentru cultură și media și încă de la începutul mandatului său a vizitat o parte din monumentele istorice şi obiectivele culturale din judeţ pentru a găsi soluţii pentru conservarea şi punerea lor în valoare. Negoi a avut în acea perioadă o discuție cu secretarul de stat în Ministerul Culturii despre Palatul Regal din Mamaia pentru a găsi căi prin care ministerul să-şi exercite dreptul de preemțiune asupra clădirii. De această dată, senatorul ne anunță că a fost anulat actul de vânzare a Castelului Regal și că acesta a revenit în patrimoniul statului.

„În tot noianul de vești proaste, triste sau tulburătoare, a apărut și una bună – anularea actului de vânzare a Castelului Regal din Mamaia.
Clădirea revine în proprietatea statului român după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definititv că actele de vânzare-cumpărare prin care a fost vândut Castelul Regal sunt lovite de nulitate absolută.
Construcția, înregistrată în Lista monumentelor istorice, a făcut obiectul unor interese meschine în ultimii 15 de ani, ceea ce a dus la degradarea ei progresivă și continuă.
Castelul Regal a fost vândut de administrație Mazăre la un preț mult mai mic decât valoarea lui reală și, de atunci, clădirea a intrat într-un proces continuu de degradare.
Prin decizia instanței, s-a reparat această eroare, iar Castelul Regal a revenit în patrimoniul statului român”, a transmis Remus Negoi.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top