Fără categorie

RAJA Constanța va folosi sateliți și tehnologie israeliană pentru a contracara pierderile de apă

RAJA Constanţa a găzduit ieri întâlnirea unei delegaţii de oameni de afaceri israelieni, condusă de ambasadorul statului Israel la Bucureşti, Tamar Samash, cu reprezentanţi ai companiilor din serviciile de apă-canalizare din România. Întâlnirea a avut ca scop inițierea unor colaborări ale firmelor de profil israeliene cu companiile româneşti. RAJA Constanța, prin directorul general Felix Stroe, a semnat două acorduri care vizează sectorul de apă şi canalizare din şapte judeţe.
Acordul semnat cu compania Ha`Gihon din Israel, RAJA va aplica un sistem de management, care în opinia isrelienilor ar fi cel mai performant la nivel mondial. Sistemul vizează managementul pierderilor de apă, care în prezent este de 30%, dar se dorește atingerea unui maxim de 10%, aşa cum este în Israel.
Al doi-lea acord, încheiat cu compania Utilis, presupune implementarea unui sistem de detecţie a pierderilor de apă, dar și identificare a surselor de apă. Acestea pot fi detectate prin satelit grație unui soft special. Investiţia este de 30.000 euro, reprezentând accesul la sateliţi.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top