Politic

PSD și PNȚCD, alianță politică. Aurelian Pavelescu: „Am decis susținerea candidatului Viorica Dăncilă”

La sediul PNȚCD Constanța a avut loc luni, 18 noiembrie, o conferință de presă la care au participat liderul țărăniștilor, Aurelian Pavelescu, și președintele PSD Constanța, Felix Stroe.

În cadrul conferinței comune a celor doi oameni politici, au fost transmise mesaje către electorat, ținând cont că mai sunt șase zile până la turul al 2-lea al alegerilor prezidențiale.

„Doresc să transmit, și de aici, de la Constanța, sprijinul nostru pentru doamna Viorica Dăncilă în turul doi al alegerilor. Pe 2 noiembrie a avut loc un Comitet Național al PNȚCD care a decis susținerea candidatului PSD în alegeri”, a declarat Pavelescu.

Președintele țărăniștilor a explicat și decizia luată de partidul său. „La 30 de ani de la Revoluție, avem de apărat în România, înainte de idei politice și programe economice, avem de apărat democrația. Se împlinesc 15 ani de când ultimii doi președinți ai României au pus între paranteze democrația”.

Aurelian Pavelescu a arătat că încălcările constituționale din cele două mandate ale președintelui Băsescu și din mandatul președintelui Iohannis sunt flagrante. În ceea ce-l privește pe Iohannis, acesta a încălcat Constituția de „nenumărate ori” și a încălcat sau nu a aplicat decizii ale Curții Constituționale care-l obligau expres la respectarea legii fundamentale.

„Dezbaterile care au avut loc nu au arătat gravitatea acestor acte de refuz ale președintelui. A încălca Constituția înseamnă a încălca suveranitatea poporului, blocând activitatea instituțiilor statului. O asemenea persoană a uzurpat funcția președintelui României, refuzând să-și exercite rolul de mediator”, mai spune liderul PNȚCD.

Pavelescu a făcut referire și la primul principiu lăsat de Iuliu Maniu: democrația. „Dacă nu o avem, nu ne rămâne nimic. Este motivul pentru care o susținem pe doamna Dăncilă. Este o femeie care nu a adus niciodată un afront poporului român și nu a încălcat Constituția. La toate provocările președintelui, s-a păstrat în ordinea constituțională și a răspuns echilibrat.”

O altă temă de dezbatere a fost declarația președintelui Iohannis privind obiectivul său de a distruge PSD. O astfel de idee a fost taxată dur atât de către Felix Stroe, cât și de președintele PNȚCD care a spus că „eliminarea unui partid politic o poate face numai instanța de judecată și Curtea Constituțională, nimeni altcineva. Aceasta declarație amintește de 1933, când Hitler a scos în afara legii Partidul Social democrat din Germania. România nu poate fi transformată în Germania nazistă”.

De cealaltă parte, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat că la nivel național, PSD a încheiat două alianțe politice cu două partide: UNPR și PNȚCD. „Sunt două alianțe importante care ne potențează reciproc. Mergem împreună pe termen lung, și în 2020 și după aceea, având ca obiectiv apărarea democrației. Nu este deloc anormal ca PSD să facă o alianță cu PNȚCD. Ne leagă același ideal: apărarea democrației”, a conchis liderul social-democrat.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top