Politic

PSD Constanța, campanie electorală susținută. „Am popularizat realizările partidului nostru și ale candidatului Viorica Dăncilă”

În cadrul conferinței de presă săptămânale susținută de conducerea filialei Constanța a PSD, președintele Felix Stroe a vorbit despre campania electorală în vederea alegerilor prezidențiale, despre implicarea membrilor constănțeni ai partidului în această campanie. Nu au fost evitate nici subiectele referitoare la votul în plenul Parlamentului a viitorului guvern liberal sau numele miniștrilor propuși de Ludovic Orban.

„Suntem cu o săptămână înainte de ziua votului din turul întâi. Am făcut o campanie susținută în care ne-am implicat cu toții: consilieri locali, județeni, parlamentari și primari. Ne-am implicat să popularizăm realizările PSD, să punctăm ceea ce s-a făcut pozitiv – peste 70% din programul de guvernare – și să facem cunoscut candidatul nostru pentru alegerile prezidențiale. Am făcut și facem o campanie zi de zi, permanentă, o campanie civilizată, în care nu-i înjurăm pe ceilalți, ci dorim să prezentăm ceea ce am făcut noi bine și ceea ce am face dacă am avea ca președinte al României un om din PSD”, a subliniat liderul PSD Constanța.

De asemenea, Felix Stroe apreciază că 90% din programul de guvernare propus de PNL este de sorginte social-democrată, preluat din programul PSD de guvernare. El își dorește ca și PNL să crească în continuare pensiile, legea salarizării să se aplice și să continue modernizarea Spitalului Județean Constanța prin absorbția fondurilor europene. Pentru acest ultim lucru, Felix Stroe a subliniat importanța co-finanțării, din lipsa căreia România a pierdut multe proiecte UE.

„Candidatul nostru merge zi de zi prin toată țara, se întâlnește cu toți cetățenii ceea ce arată respect pentru alegători, lucru pe care nu l-am văzut la Klaus Iohannis. Cred că trebuie să-ți faci campanie venind în fața oamenilor, uitându-te în ochii lor”, spune președintele PSD Constanța.

Guvernul PNL prevede lucruri cu PSD nu este de acord: comasarea unor spitale, suspendarea unor proiecte inițiate de guvernul Dăncilă, reinstaurarea austerității.

Felix Stroe a vorbit și despre dublul standard al unor lideri de opinie când vine vorba de Dan Barna și contractele cu finanțare europeană sau cu statul. În acest sens a prezentat două contracte pe care Grupul de Consultare condus de dan Barna le-a avut cu Prefectura Constanța în anii 2010 și 2015. Astfel, Barna a încasat 149.000 de lei pentru training în anul 2010 și 60.000 de lei pentru același lucru în anul 2015. „Dan Barna demoniza pe oricine era cercetat penal, „fără penali”, deși penal rămâi când ești condamnat definitiv. De ce, dacă aceste contracte sunt ale lui Dan Barna sunt legale, dacă ar fi ale unui PSD-ist ar fi ilegale? Combat acest dublu standard”, a spus președintele PSD Constanța.

În ceea ce privește votul în plen a viitorului guvern, liderii PSD au arătat că parlamentarii partidului nu vor participa la vot, că trecerea viitorului guvern cade în sarcina acelorași parlamentari care au votat moțiunea de cenzură.

Și numele miniștrilor propuși a fost luată în discuție, liderii PSD cerând ca premierul desemnat să schimbe nominalizările care au fost respinse de către comisiile de specialitate ale Parlamentului.

– Comandat de Partidul Social Democrat – PSD

– Executat de DEZVĂLUIRI.RO – portal: www.dezvaluiri.ro

– CUI mandatar financiar 31190008

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top