Actualitate

Cererea de finanțare pentru modernizarea Grădinii de Vară ”Farul” din Mangalia a fost admisă

Primarul Municipiului Mangalia, Cristian Radu, a anunțat că proiectul de modernizare a Grădinii de Vară ”Farul” a fost declarat eligibil de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. În cadrul proiectului va fi refăcută scena Grădinii de Vară, spațiile destinate artiștilor, scaunele pentru spectatori vor fi înlocuite cu structuri din beton acoperite cu lemn, De asemenea, se vor crea spații pentru diverse ateliere cultural – educaționale, vor fi amenajate spații verzi cu alei circulabile și se va realiza un sistem de iluminare ambientală. În cadrul aceluiași proiect, se vor reabilita principalele artere rutiere din zonă.

„Cererea de finanțare pentru acest proiect a fost admisă, recent și ne dorim ca acest spațiu cultural să fie redat publicului iubitor de evenimente în aer liber, cât mai curând. Ani buni, Grădinile de vară, cinematograful și alte așezăminte culturale au aparținut altor instituții, iar Primăria nu putea face nimic pentru reabilitarea acestora. În toamna anului 2015, am reușit să preluăm Grădina de vară ”Farul” și cinematograful ”Pescăruș” și am demarat procedurile pentru atragerea fondurilor europene sau guvernamentale, în vederea modernizării. Va fi refăcută scena Grădinii de Vară, precum și spațiile destinate artiștilor, dar se va interveni și la scaunele din gradenele pentru spectatori. Acestea vor fi înlocuite cu structuri din beton acoperite cu lemn, inclusiv pentru persoane cu dizabilități. Pe amplasamentul locației se vor crea spații pentru diverse ateliere cultural – educaționale, vor fi amenajate spații verzi cu alei circulabile și se va realiza un sistem de iluminare ambientală. În cadrul aceluiași proiect, se vor reabilita principalele artere rutiere din zonă, respectiv Strada Rozelor, Ștefan cel Mare și Bd. 1 Decembrie 1918. Vă voi ține la curent cu toate demersurile în ceea ce privește modernizarea Grădinii de Vară, dar și a altor proiecte implementate la nivelul orașului”, a spus primarul Cristian Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top