Actualitate

Proiectul de modernizare și reabilitare a structurii conexe din Eforie Sud, în plină implementare

Stațiunea eforie Sud este un adevărat șantier în această perioade. Multe dintre străzile localității sunt în curs de reabilitare, ele fiind acum asfaltate după ce au fost finalizate lucrările de introducere a rețelei de gaze naturale.

Tot în plină implementare este proiectul cu titlul „Modernizarea și reabilitarea infrastructurii conexe de utilitate publică în scopul creșterii competitivității destinațiilor turistice în Stațiunea Eforie Sud”, în cadrul căreia sunt reabilitate străzile Dezrobirii și Faleză din această localitate.

Contractul de finanțare pentru proiectul menționat a fost semnat de Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Eforie, în calitate de beneficiar, în data de 12.12.2018.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 22.568.009,05 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 19.182.807,69 lei, iar valoarea nerambursabilă acordată de la bugetul național este de 2.933.841,17 lei.

Contractul de finanțare a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional, și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7: „Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului”, Prioritatea de Investiții 7.1 – „Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice precum și Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării”.

Proiectul vizează dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear prin: Modernizarea infrastructurii rutiere și a utilităților din corpul drumului, Crearea unei piste de biciclete, Amenajarea de trotuare/alei/trasee pietonale, Creșterea suprafeței de spațiu verde amenajată; Creșterea numărului de vizitatori străini în stațiunea balneoclimaterică Eforie cu peste 20% pe o perioadă de 5 ani de la finalizarea investiției, fața de anul anterior depunerii Cererii de finanțare, ca urmare a implementării proiectului de finanțare; Realizarea unei campanii de informare și promovare a obiectivului turistic amenajat, conform celor prezentate in studiul de marketing. Perioada de implementare a proiectului este de 49 de luni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top