Actualitate

Măsuri pentru combaterea răspândirii COVID-19, la Seimeni

În comuna Seimeni, 37 persoane sunt aflate în autoizolare, dintre care 32 sunt venite din străinătate. Ordinea publică este asigurată de o patrulă intercomunală, plus trei lucrători ai Poliției Naționale. Magazinele sunt aprovizionate cu bunuri de strictă necesitate, lipsind însă mănușile de unică folosință, măștile de unică folosință și produsele dezinfectante, pe care administratorii magazinelor nici nu au de unde să le procure.

Conform primarului Mitică Șerban, majoritatea cetățenilor comunei respectă restricțiile de deplasare impuse prin Ordonanța militară numărul 3, însă sunt și persoane care nu conștientizează încă riscurile expunerii la infectarea cu virusul COVID 19.
„Am identificat pe raza comunei 147 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani care nu au ajutor din partea copiilor sau nepoților. Am format două echipe în cadrul Primăriei, care se deplasează zilnic la bătrânii peste 65 de ani, pentru a prelua nevoile personale ale fiecăruia dintre aceștia. Încercăm să rezolvăm cerințele în ziua respectivă și dacă nu este posibil cel târziu a doua zi. Întâmpinăm probleme în ceea ce privește rețetele medicale, întrucât bătrânii au medicii de familie și pe raza localității Cernavodă.
Am o îngrijorare în ceea ce privește modul în care se asigură ordinea publică, întrucât aș vedea mai eficientă asigurarea ordinii publice dacă fiecare lucrător al Poliției și-ar efectua activitățile specifice numai pe raza unității administrativ teritoriale de care aparține. Practic aș dori ca în perioada stării de urgență să se desființeze patrula intercomunală”, ne-a transmis Mitică Șerban
Primarul comunei Seimeni a avut și un mesaj către locuitori:

Rog cetățenii comunei Seimeni să respecte recomandările făcute de autorități și să conștientizeze că toate măsurile luate sunt pentru protecția lor. Pentru orice problemă sau neclaritate vă stăm la dispoziție la următoarele numere de telefon:
0769 058 542 Mitică Șerban
0724 979 832 Florin Chirilă
0241 239 174 Primăria Seimeni”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top