Actualitate

Proiectele de modernizare a stațiunii Eforie Sud, prezentate la Palatul Parlamentului

În perioada 27-28 octombrie s-a desfășurat Forumul Național SUERD, organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe la Palatul Parlamentului din București.

Cu acest prilej, în cadrul sesiunii dedicată administrației publice, Cecilia Crețu, reprezentanta primăriei orașului Eforie, a prezentat proiectul finanțat prin Programul Operațional Regional (POR): Modernizarea și reabilitarea infrastructurii conexe de utilitate publică în scopul creșterii competitivității destinațiilor turistice în stațiunea Eforie Sud.

Reprezentantul administrației publice locale a menționat că „este foarte important să poți concepe în propria strategie de dezvoltare proiecte care sa fie de actualitate prin dezvoltarea unei cooperări transfrontaliere, prin care poți face cunoscute facilitățile specifice zonei (unele cu caracter de unicitate, dacă ne gândim la multitudinea de tratamente care utilizează nămolul sapropelic), altele cu caracter de diversificare a cunoașterii, dacă facem referire la aspecte tradiționale din cultura proprie sau din arta culinara a zonei”.

În cadrul aceleiași prezentări, Cecilia Crețu le-a spus celor prezenți la Forumul Național SUERD că administrația locală Eforie „ a înțeles că prin aceste proiecte se poate aplica un nou concept: să atragem turiști străini în zona noastră, așa cum și alții au atras turiști români în țările lor. Este o oportunitate pe care trebuie sa o fructificăm cât mai bine”.

SUERD este a doua strategie macro-regională a UE, adaptată la specificul regiunii dunărene, constituită după modelul de cooperare dezvoltat prin Strategia UE pentru Marea Baltică (adoptată în anul 2009).

Actualitate

To Top