Actualitate

Proiectele continuă în comuna Valea Nucarilor

Comuna Valea Nucarilor este situată în partea centrală a județului Tulcea, la 25 de kilometri distanţă de municipiul Tulcea şi la 40 de kilometri distanță de Babadag. Satele componente ale comunei sunt : Valea Nucarilor, Agighiol şi Iazurile.

Pe hărţile vechi apare sub denumirile de Sarighiolul de Vale, apoi I.G. Duca, iar din 1954 se numeşte Valea Nucarilor. Comuna are peste 5.200 de locuitori, iar activitatea economică de bază este agricultura.

La alegerile locale desfășurate în luna septembrie primarul Maria Lența a fost reales în funcție pentru un mandat de patru ani. Din proiectele prezentate în ultima vreme de administrația locală a comunei Valea Nucarilor, vă reamintim acum investițiile de viitor, cele care au menirea de a dezvolta comunitatea.

În primul rând, primarul comunei vorbește despre proiecte de reabilitare a infrastructurii școlare, amintind de proiectul de Reabilitare corp Scoală Valea Nucarilor, prin POR, contract de finanțare semnat și de cel de Reabilitare Școală Agighiol, prin POR, contract de finanțare semnat. Amintim aici și continuarea lucrărilor la reabilitarea Școli din satul Iazurile, proiect finanțat prin PNDL.

În următorii ani se va lucra și la modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare. Astfel, pe agenda administrației locale se află un proiect, împărțit în două etape, care cuprinde: LOT I Modernizare sistem alimentare cu apă Valea Nucarilor și Iazurile și LOT II Sistem centralizat de canalizare și stație de epurare satele Valea Nucarilor și Iazurile – etapa I, prin PNDR, contract de finanțare semnat. Tot la acest capitol sunt incluse lucrările pentru finalizarea unui proiect executat în procent de 70%: Sistem centralizat de canalizare și stație de epurare sat Agighiol, finanțat prin PNDL, dar și lucrările de extindere a rețelei de canalizare în localitățile Valea Nucarilor și Iazurile.

Continuând enumerarea proiectelor cu care Maria Lența își începe un nou mandat de edil, notăm intenția de a construi o platformă de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd sat Iazurile – contract de finanțare semnat; construirea unui sistem de relele de gaze; finalizarea cadastrului la terenurile intravilane și cele situate în extravilanul comunei; modernizarea sistemului de iluminat public; dezvoltarea turismului local; amenajarea unui teren multifuncțional Valea Nucarilor, prin PNDR, contract de finanțare semnat.

Nu în ultimul rând, administrația locală a comunei Valea Nucarilor va continua lucrările la construirea unui sediu de Primărie, la modernizarea străzilor din întreaga comună, asfaltarea acestora, precum și alte investiții necesare pentru îmbunătățarea calității vieții locuitorilor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top