Actualitate

Proiectele anului 2020 în comuna Peștera

Comuna constănțeană Peștera este în plin proces de implementare a unor proiecte menite să modernizeze și să facă mai bună viața locuitorilor. Echipa condusă de primarul Marius-Liviu Petre lucrează la documentarea unor noi investiții, dar și la realizarea propriu-zisă a altora.

Pentru anul 2020, primăria Peștera are pe agendă realizarea următoarelor proiecte, unele aflate deja în execuție, iar altele in diferite stadii, fie de proiectare, fie de implementare:

Grădiniță cu program normal pentru 2 grupe în satul Peștera, comuna Peștera – execuția lucrărilor a început deja în toamna anului trecut, proiectul fiind realizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, care asigură cea mai mare parte a finanțării. „Preconizăm ca termen de finalizare vara anului 2020, iar începând cu luna septembrie preșcolarii din comună să poată beneficia de cele mai condiții pentru activitățile specifice”, spun reprezentanții primăriei.

Modernizare rețea de alimentare cu apă în satul Peștera este un proiect aflat în faza finală de atribuire a contractului de lucrări prin procedura simplificată, conform legii, urmând ca imediat după desemnarea operatorului economic câștigător să se înceapă lucrările de execuție. Termenul preconizat de finalizare este vara anului 2021.

Construirea unei pasarele pietonala în localitatea Peștera – proiectul este finanțat de la bugetul local și asigură legătura dinspre strada principală și scoală, respectiv biserica ortodoxă din localitate, peste dereaua care traversează localitatea. Lucrările sunt în plină desfășurate, urmând ca în aproximativ o lună să fie finalizate.

Construire capelă, clopotniță și împrejmuite teren – parohia Peștera, este un proiect finanțat de la bugetul local, aflat în execuție.

Construirea rețelei publice de apă uzată în comuna Peștera – este cel mai mare proiect desfășurat în comuna Peștera, în valoare de aproape 4 milioane de euro, proiect desfășurat prin PNDL 2 (Programul Național de Dezvoltare Locală – Ministerul Dezvoltării), pentru care s-au executat circa 50% din lucrări. Termenul de finalizare este vara anului 2021.

Parc în localitatea Izvoru Mare, comuna Peștera – proiect pentru care s-a semnat contractul de proiectare. Termenul de finalizare a lucrării este vara anului 2020.

Asfaltare drumuri de interes local în comuna Peștera – proiectul este în faza de atribuire a lucrărilor. Prin acest proiect se intenționează asfaltarea drumurilor din localitățile Ivrinezu Mic, Ivrinezu Mare, Izvoru Mare, Peștera, care fac legătura cu școlile și bisericile din satele menționate.

Asfaltare drumuri comuna Peștera – proiect pentru care s-a semnat contractul de proiectare la sfârșitul anului 2019. Administrația locală preconizează asfaltarea a circa 80% din străzile comunei: satele Izvoru Mare, Ivrinezu Mare, Ivrinezu Mic, Peștera.

Înființarea sistemului de distribuție gaze în comuna Peștera – în luna martie 2020 a fost încheiat contractul de proiectare pentru întocmirea studiului de fezabilitate prin care localitățile Peștera, Ivrinezu Mare, Ivrinezu Mic și Izvoru Mare vor fi racordate la rețeaua de gaze.

De asemenea, pe agenda primăriei Peștera mai figurează o serie de proiecte precum cel de reamenajare trotuare și împrejmuire Biserica din Ivrinezu Mare, refacere gard Biserică Izvoru Mare, refacere poduri comuna Peștera (proiect depus la Compania Națională de Investiții) și extindere Școală Peștera (proiect depus la FDI).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top