Actualitate

Comuna Tuzla. Măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus

Administrația locală a comunei Tuzla, prin primarul Reșit Taner, a transmis un mesaj către toți locuitorii cu privire la măsurile luate pentru prevenirea apariției cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus.

În calitate de primar, împreună cu autoritățile locale din comuna Tuzla, aplicăm mai multe măsuri de prevenire și combatere a răspândirii coronavirusului pe teritoriul comunei. Astfel, pe durata închiderii unităților de învățământ (11-22 martie), vor fi închise pentru public și sala de sport a comunei Tuzla și Centrul pentru Tineret “Ion Creangă”, în cadrul căruia se desfășoară mai multe activități:

  • dansuri sportive;

  • dansuri de societate;

  • cursurile de șah;

  • cursurile de limba engleză;

  • cursuri de karate;

  • cursuri de științe sociale;

  • cursuri de tenis de câmp;

  • fotbal pentru tineret și juniori

Activitățile menționate vor fi suspendate până la sfârșitul lunii martie, cu posibilitate de prelungire”, spune Reșit Taner.

În această perioadă s-au luat măsuri pentru dezinfectarea unităților de învățământ de pe raza comunei: Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla; Grădinița Piticot; Grădinița cu Program Normal; Sala de sport; Centrul pentru Tineret “Ion Creangă”.

În acest sens s-au luat măsuri suplimentare igienico – sanitare și vom informa constant toți cetățenii comunei Tuzla despre metodele de prevenție și respectarea regulilor de igiena pentru evitarea riscurilor de îmbolnăviri”, adaugă primarul.

De asemenea, administrația a transmis materiale informative la toți agenții economici de pe raza comunei, a afișat aceste materiale în stațiile de autobuz și aviziere, astfel încât cetățenii să fie informați despre cum se pot proteja.

Facem apel la cetățenii care se întorc din zonele cu risc sau care au intrat în contact cu persoane venite din astfel de zone, să dea dovadă de responsabilitate și să ia măsuri de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile pentru a nu pune în pericol sănătatea celor din jur și a celor dragi. Voi verifica personal respectarea acestor măsuri de prevenție la nivelul comunei Tuzla”, asigură Reșit Taner.

Primăria Tuzla roagă toți locuitorii comunei să își păstreze calmul și să respecte regulile de igienă cât şi cele impuse de autorități.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top