Actualitate

Proiect pe fonduri europene pentru elevii Comunei Gradina

Pandemia de COVID-19 a demonstrat că școala trebuie să se facă indiferent de situație. De aceea, dotarea elevilor și a dascălilor cu echipamente IT care să le permită oricând să studieze online ar trebui să fie o prioritate pentru orice administrație publică.

Gabriela Iacobici, primarul Comunei Grădina, este printre puținii edili constănțeni care au reușit să atragă bani pentru sprijinirea educației online.

Recent, Comuna Grădina a fost selectată pentru finanțarea cu 234.507 lei a proiectului „Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – IT mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învățământul preuniversitar”.

Comunele au posibilitatea de a accesa fonduri nerambursabile pentru tablete și echipamente IT necesare învățământului online, destinate elevilor și cadrelor didactice din preuniversitar, prin Apelul 2 de proiecte din cadrul Acțiunii 2.3.3 destinată îmbunătățirii conținutului digital și infrastructurii TIC sistemice, asistența financiară nerambursabilă, prin intermediul Programului Operațional Competitivitate. În total, în cadrul acestui apel, vor fi finanțate 515 proiecte.

„Educația capătă o altă formă, se schimbă sub ochii noștri. Nu mai putem concepe școala în afara tehnologiei. Perioada în care furnizarea actului educațional cu prezența fizică în școli a fost restricționat ne-a demonstrat necesitatea dezvoltării rapide a unui cadru dinamic de educație digitală. Este absolut necesar să identificăm resurse pentru asigurarea în toate unitățile de învățământ a infrastructurii digitale adecvate. Reformele și investițiile propuse în PNRR vor acoperi intervenții similare acolo unde nu au fost încă realizate. Îmi doresc ca fiecare elev să aibă acces la tehnologii noi, care să îi permită să se adapteze schimbărilor permanente ale societății”, spune Corina Atanasiu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Ca urmare a faptului că la bugetul dedicat finanțării pentru instituțiile de învățământ superior au fost înregistrate economii în valoare de 37.837.552,97 de euro (echivalentul a 179.891.042,15 lei), MIPE a decis utilizarea acestei sume pentru finanțarea proiectelor depuse de unitățile de învățământ preuniversitar și unități administrativ-teritoriale din regiuni rurale și urbane, respectiv 79 de proiecte din regiunile rurale (o parte din lista de rezervă și o parte nou evaluate) și 41 de proiecte din regiunile urbane din lista de rezervă. În acest sens, a fost aprobat un corrigendum la Ghidul Solicitantului și, în cel mai scurt timp, va demara contractarea, în ordinea depunerii proiectelor și cu respectarea criteriilor de eligibilitate și de selecție stipulate în ghid.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top