Actualitate

Primarul comunei Stejaru, Dumitru Enache, raport de activitate în fața cetățenilor

Primarul comunei tulcene Stejaru și-a prezentat în fața cetățenilor raportul de activitate, un raport în care a explicat pe larg proiectele realizate sau în curs de realizare din perioada 2020-prezent.

Dumitru Enache a ținut să precizeze că tot ceea ce s-a făcut și se face în comună este meritul unei echipe care activează în aparatul administrației publice locale.

În prezentarea raportului de activitate, edilul a insistat asupra a trei proiecte mai importante, proiecte care privesc modernizarea infrastructurii rutiere, a rețelei de apă, dar și sporirea confortului cetățenilor care locuiesc în această comună.

„Modernizare drumuri în comuna Stejaru” este un proiect în valoare de aproximativ 12 milioane de lei. „Avem de asfaltat în jur de 9 kilometri. Proiectul este în faza de achiziție publică. Se vor asfalta toate străzile din satul Altîn Tepe, se va crea un drum nou de la cantină până la școală și la ieșire în șoseaua principală. La Stejaru se vor asfalta 2,6 kilometri de drumuri comunale”, precizează primarul.

Al doilea proiect deosebit de important este „Construcție staţie de tratare a apei potabile, sursă Beipunar, plus rezervor de înmagazinare apă, având capacitatea de 1200 metri cubi.”

„Tot ce este realizat până acum (rețea publică de apă) acolo, la Beipunar, rămâne în picioare, iar noi acum construim un alt sistem, nou, cu drenuri care vor asigura 4 mc/secundă (60% din apa consumată într-o zi de cetățenii comunei Stejaru), se va înmagazina acea apă într-un rezervor, după care se va pompa în sistemul public existent. Proiectul prevede și un rezervor central de 1200 de mc”, explică Dumitru Enache.

Comuna Stejaru are, în acest moment, o rețea de aducțiune de 24 de kilometri, cu două conducte în paralel. „Nevoia de apă folosită în comună a crescut. Oamenii folosesc apa pentru uz casnic, pentru animale, dar și pentru a-și uda un petic de grădină”, mai spune primarul. Valoare proiectului este de 2 milioane de euro

Nu în ultimul rând, proiectul privind dotarea parcului auto a comunei Stejaru cu o autospecială de tip vidanjă (547.000 de lei” a devenit chiar în această vară o realitate.  

„Autospeciala ne va asigura igiena la blocurile de la Altân Tepe. Vom decolmata toate fosele, ruinele și subsolurile acestor blocuri. O vom folosi și la udatul spațiilor verzi”, spune Dumitru Enache.  

Dezvoltarea comunei Stejaru, transparența decizională a administrației locale care publică toate deciziile pentru a fi aduse la cunoștința locuitorilor, a făcut ca mediul de afaceri să fie atras de această zonă a județului Tulcea. „Am ajuns în punctul în care o firmă este interesată de noi și de investiții aici, în satul Altîn Tepe”, spune primarul care face referire la intenția canadienilor de la Hydrostor ce doresc să construiască un sistem ACAES in România, în parteneriat cu Statul Român și Transelectrica.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top