Actualitate

Școala Gimnazială din Topalu va fi dotată cu mobilier și echipamente digitale

Administrația locală a comunei Topalu, județul Constanța, anunță că în luna august a fost semnat contractul de finanțare pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale numărul 1 Topalu și Grădinița Topalu.   

Proiectul, finanțat prin Programul național de Redresare și Reziliență (PNRR) are o valoare de 692.467,99 de lei.

Cu acești bani se vor realiza următoarele investiții:

  • dotarea unui laborator de informatică cu echipamente necesare;
  • dotarea a 11 săli de clasă cu echipamente TIC (tablă interactivă, laptop, sistem sunet, cameră videoconferință, imprimantă multifuncțională, scanner portabil etc);
  • utilarea a 12 săli de clasă cu mobilier;
  • echiparea unui cabinet de asistență psihopedagogică cu mobilier, materiale didactice specifice și echipamente digitale.

„Considerăm acest proiect ca fiind esențial pentru unitatea de învățământ din localitate, beneficiarii fiind copiii și cadrele didactice. Investim în educație, investim în viitor”, spun reprezentanții Primăriei Topalu.

Acest program guvernamental are ca scop creșterea calității și diversificării ofertei educaționale, inclusiv în sistem de tip blended learning, echipamentele tehnologice vor facilita aplicarea unor metode și tehnici de predare moderne. Disponibilitatea unor echipamente performante, a resurselor educaționale deschise optime, adaptabile nivelului elevilor, accesul la biblioteca virtuală și dezvoltarea sistemului digital de educație vor conduce la un proces de predare_învățare-evaluare accesibil și favorabil incluziunii.

Infrastructura precară și dotările inadecvate reprezintă un prim factor în perpetuarea inechității, reducerea atractivității școlilor din mediul rural pentru cadrele didactice bine pregătite și a reputației unităților de învățământ în cadrul comunităților. Actul educațional se desfășoară în unități din învățământul primar și gimnazial, dintre care peste 90% necesită reabilitare, mai mult de 70% fiind localizate în mediul rural.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top