Actualitate

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public al comunei Tuzla

Reșit Taner, primarul comunei Tuzla, județul Constanța, a anunțat la mijlocul lunii august că administrația locală a dat startul lucrărilor de execuție aferente obiectivului de investiții ,,Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Tuzla, județul Constanța”. Proiectul are o valoare de 1.970.673,43 lei, inclusiv TVA.

„Începem montarea noilor lămpi de iluminat public pe străzile Aviatorilor și Atelierelor. În cadrul acestui proiect se va moderniza sistemul de iluminat public prin schimbarea vechilor componente ale sistemului de iluminat public cu 817 lămpi complet echipate cu sistem de telegestiune”, spune primarul.

Finanțarea lucrărilor din cadrul acestui proiect este asigurată de Administrația Fondului de Mediu (AFM).

Funcționalitatea sistemului de iluminat care se va monta în comuna Tuzla este orientat către utilizator și beneficiari, iluminatul stradal având un rol esențial în protejarea și asigurarea securității cetățenilor pe timpul nopții și de asemenea va contribui la reducerea sumelor aferente consumului de energie electrică.

Conform documentelor care stau la baza derulării proiectului, se vor executa următoarele lucrări: demontarea aparatelor de iluminat existente și montarea pe stâlpii existenți și proiectați, a aparatelor de iluminat cu surse LED (aparate împărțite pe clase de iluminat) și a elementelor conexe (brațe de prindere, cleme, cablu de alimentare, etc.) – 817 buc.

De asemenea, conform aceluiași document, administrația locală va implementat un sistem inteligent de management și control prin telegestiune pentru monitorizarea și controlul centralizat al aparatelor de iluminat. Obiectivul se va executa în conformitate cu documentația tehnico-economică la faza de proiectare PT+DE+CS și a Autorizației de Construire.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top