Actualitate

Primăria Sarichioi este alături de oameni în prag de sărbători

Primăria comunei tulcene Sarichioi se implică anul acest în organizarea sărbătorilor pascale, fiind alături de oamenii care vor sta acasă, în izolare. Voluntarii comunității sunt cei care vor face legătura între credincioși și bisericile din comună.

În urma consultărilor dintre Comitetul de conducere al Comunității Rușilor Lipoveni din Sarichioi și Consiliile Bisericești ale Bisericii Nașterea maicii Domnului și Bisericii Sfântul Vasile cel Mare (ambele din Sarichioi) au fost stabilite câteva măsuri organizatorice privind desfășurarea slujbelor religioase.

Pentru sărbătoarea Învierii Domnului au fost comandați cozonaci, de către consiliile parohiale, care vor fi tăiați felii și vor fi sfințiți în duminica Paștilor.

„Bineînțeles, voluntarii vor avea măști și mănuși conform reglementărilor în vigoare”, dau asigurări reprezentanții primăriei Sarichioi.

De asemenea, se vă efectua o colectă de ouă la sediul Comunității din Sarichioi, în zilele de miercuri și joi în Săptămână Mare. Ouăle astfel adunate vor fi fierte, vopsite și apoi sfințite la ambele biserici, iar aceeași voluntari, care vor avea aceleași zone, în Duminica Paștelui vor distribui la fiecare locuință o felie de cozonac și 1-2 ouă sfințite, după finalizarea slujbei.

Și de Florii, voluntarii stabiliți de comunitate au distribuit crenguțele de salcie sfințite pe care le-au dus de la cele două biserici la casele credincioșilor, astfel încât întreaga localitate s-a putut bucura de marea sărbătoare de dinainte de Paști.

„Consiliile parohiale țin să mulțumească tuturor celor care se implică și se vor implica în aceste acțiuni de voluntariat, în special persoanelor care s-au oferit să le facă posibile în aceste momente grele și delicate pentru comunitatea din Sarichioi”, se mai arată în mesajul administrației locale.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top