Actualitate

Finanțare ITI Delta Dunării: Investiţie de peste 18 milioane de lei pentru reabilitarea Portului Isaccea

Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA au semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Dezvoltare Port Isaccea – Reabilitare şi modernizare infrastructură portuară portul Isaccea”, în valoare de peste 18 milioane de lei.

Ministerul Transporturilor anunță printr-un comunicat de presă că: 

„Obiectul contractului de finanțare <<Dezvoltare Port Isaccea – Reabilitare și modernizare infrastructură portuară>> este reprezentat de acordarea finanțării nerambursabile către Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA, pentru modernizarea portului Isaccea.

Rezultatele așteptate prin implementarea proiectului sunt creșterea cu 100% a volumului de mărfuri transportat în portul Isaccea, prin modernizarea și reabilitarea infrastructurii portuare – danele 1-3 și 4-5, îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Dunăre, prin realizarea de lucrări de dragaj în zona portului Isaccea și dezvoltarea serviciilor oferite navelor prin extinderea rețelelor de utilități și dotarea cu hidranți și prize de cheu pentru alimentarea cu apa potabilă și energie electrică a navelor acostate la cheu.

Valoarea totală a proiectului este de 18.156.409,03 lei”

Proiectul este finanţat prin mecanismul financiar ITI Delta Dunării, Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

„Este important că reuşim în acest context dificil al crizei COVID-19 să mergem mai departe cu proiectele de investiţii. Modernizarea Portului înseamnă mult pentru economia locală la Isaccea. Totodată, în ansamblu, realizarea acestei investiţii va ajuta dezvoltarea teritoriului acoperit de ITI”, a declarat Ilie Petre, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top