Actualitate

Primăria Saraiu derulează programul curățeniei de vară în toate localitățile comunei

„Natura nu are o frumusețe trecătoare, are doar haine pe care le îmbracă și cu ajutorul cărora se schimbă total , odată cu anotimpurile. Profitând de vremea favorabilă din această perioadă am continuat programul de curățenie de vară în parcurile localităților Dulgheru și Saraiu”, transmite Dorinela Irimia, primarul comunei.

Ea amintește că societatea subordonată Consiliului Local are ca sarcină salubrizarea parcurilor și obiectivelor publice după un program stabilit pe date calendaristice pentru: curățenia şi măturarea arterelor de circulație, curățarea carosabilului, golirea containerelor de deșeuri selective, înlocuirea și completarea coșurilor de gunoi, desființarea depozitelor de gunoaie din zonele virane .

De asemenea, această societate are în program curățarea parcurilor, refacerea spațiilor verzi, a scuarurilor, intersecțiilor şi platbandelor, a zonelor aferente ansamblurilor de locuințe şi a locurilor de joacă pentru copii, realizează toaletarea vegetației, refacerea gazonului, tuns gard viu şi  întreținerea zonelor florale .

„Invităm la acest amplu program de curățenie de vară să ni se alăture, cu mic, cu mare, toți cei cărora le place frumosul și totodată trebuie să se preocupe de curățirea şi reamenajarea spațiilor verzi din jurul imobilelor în care locuiesc, a trotuarelor şi a curților interioare, a spațiilor de depozitare a deșeurilor, a terenurilor pe care le dețin și a căilor de acces”, adaugă Dorinela Irimia..

Primărița explică faptul că în această lună a fost realizat deja programul de curățenie în parcul Saraiu, cimitirul Saraiu şi programul va continua în parcul Dulgheru și cimitirul localității Dulgheru.

„Așa cum eu iubesc natura și mă bucur de fiecare clipă pe care pot să o petrec în aer liber, marea mea mulțumire este să văd copii cu părinții, cu bunicii, bucurându-se de natura blândă și primitoare”, spune edilul.

Unul dintre planurile și programele prioritare ale Primăriei Saraiu dedicate locuitorilor acestei comune este reamenajarea și reabilitarea parcurilor existente și construirea altuia nou, în curtea grădiniței Dulgheru.

Pentru că dorește să fie la curent cu activitățile desfășurate în cadrul acestui program, Dorinela Irimia vizitează permanent parcurile și celelalte obiective. „Mare mi-a fost bucuria când am văzut cât de îngrijit este parcul din Saraiu. Mi-am dat seama că locuitorii comunei noastre se bucură cu adevărat de natură și de frumos și am învățat împreună să le prețuim”, spune primarul.

Din verificările pe care le-a făcut în acest parc, edilul a constatat că mai sunt necesare  câteva intervenții în Parcul grădiniței Saraiu: reparația sau înlocuirea, acolo unde este cazul, băncilor şi coșurilor de gunoi.

„Eu sunt convinsă că noi, cu toții iubim frumosul și de aceea fac un apel la toți locuitorii comunei să păstreze curățenia, să nu arunce la întâmplare gunoaie. Și ca de fiecare dată, doresc să am ca parteneri pe toți locuitorii acestei frumoase comune și să vă rog, în cazul în care identificați zone cu gunoaie sau aveți de aruncat diverse lucruri care v-au devenit nefolositoare, să apelați la primărie şi să anunțați adresa exactă de unde se pot ridica”, conchide Dorinela Irimia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top