Actualitate

Primăria Murighiol intenționează să construiască un adăpost pescăresc în zona Perișor

Primăria comunei Murighiol, județul Tulcea, a anunțat că intenționează s solicite de la Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) aviz de gospodărire a apelor/aviz de amplasament pentru construirea unui adăpost pescăresc.

Obiectivul va fi construit în zona Perișor, pe un teren situat în extravilanul comunei Murighiol.

Toate persoanele care sunt interesate să obțină informații suplimentare sau să transmită sugestii o pot face pe adresa Primăriei Murighiol, strada Lacului numărul 8.

Primarul comunei, Filip Ivanov, explică necesitatea unei astfel de investiții prin faptul că zona vizată este una îndepărtată, iar în anumite condiții meteorologie viața pescarilor aflați pe apă poate fi pusă în pericol. De aceea ei au nevoie de un loc unde se pot adăposti atât ei cât și ambarcațiunile lor.

Adăposturile pescărești în Delta Dunării sunt o necesitate pentru pescari deoarece furtunile sau vântul puternic, apărute la intervale scurte de timp, sunt un real pericol pentru pescari.

De asemenea, Primăria Murighiol a lansat în spațiul public anunțul cu privire la închirierea unor trunchiuri de pășune (pajiști permanente) în localitățile comunei. La finalul lunii aprilie va avea loc deschiderea ofertelor.

Astfel, primăria anunță că perioada pentru care se vor închiria aceste porțiuni de pășune este de 10 ani, iar prețul chiriei este de 260 de lei pentru un hectar anual. Informații suplimentare se pot obține direct de la primărie sau de pe pagina de internet a instituției.

Actualitate

To Top