Actualitate

Primăria Eforie ia măsuri speciale de igienă pentru redeschiderea școlilor

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Eforie, condus de primarul Robert Șerban, a adoptat o hotărâre cu privire la redeschiderea școlilor în perioada 2-22 iunie, pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a.

Astfel, se vor distribui către unitățile de învățământ din Orașul Eforie, ce își vor relua activitatea în perioada 2 – 22 iunie 2020 (clasele a VIII-a şi a XII-a ) 200 pachete destinate prevenirii infectării cu noul coronavirus. 150 pachete vor fi destinate Liceul Teoretic „Carmen Sylva”, iar 50 de pachete Școlii Gimnaziale numărul 1 din Eforie Nord.

De asemenea, școlile vor primi dezinfectant pentru suprafețe (soluție concentrată), câte un bidon de 20 de litri, preș pentru soluția dezinfectantă ce va fi instalat la intrările în imobil (pentru fiecare intrare), gel dezinfectant pentru mâini (bidon de 1 litru) pentru cancelarie şi fiecare dintre sălile de clasă în care se va desfășura activitatea.

Tot ca măsură de protejare, vor fi distribuite măști, câte un pachet/săptămână pentru cancelarie şi pentru fiecare sală de clasă în care se va desfășura activitatea. Și alcool sanitar, pulverizatoare şi role de hârtie, pentru dezinfectarea meselor, se vor distribui fiecărei instituții școlare din Eforie.

O altă măsură luată de CLSU Eforie este aceea de a organiza dezinfecția, în data de 1 iunie a Liceul Teoretic „Carmen Sylva”, cu o societate specializată. Școala Generală Eforie Nord are deja încheiat contract în acest sens.

În cazul în care unitățile școlare vor solicita suplimentarea produselor de igienă, primăria orașului Eforie va realiza acest lucru.

Actualitate

To Top