Politic

Președintele CJ Constanța: Guvernul Orban bagă turismul în colaps

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, acuză Guvernul României că va produce haos în turismul românesc, prin lipsa unor măsuri clare care să reglementeze această ramură a economiei, după data de 15 mai. Țuțuianu amintește că încă de la anunțarea relaxării din 15 mai, a făcut apel la reprezentanții guvernului PNL să anunțe măsurile ce urmează a fi luate, în toate domeniile, în situația declarării stării de alertă. Președintele CJ Constanța consideră că pentru a avea turism ar trebui ca în primul rând să fie ridicate restricțiile de circulație pe teritoriul României și oferă în acest sens exemplul statului vecin, Bulgaria. 

Constat că nici la acest moment, în privința turismului nu au fost adoptate și anunțate soluții care să ofere atât sprijin cât și posibilitatea desfășurării normale a activităților din acest sector economic foarte important pentru județul Constanța.
Prin neadoptarea unor măsuri responsabile și asumate, guvernarea liberală calcă în picioare dreptul celor 4 milioane de turiști care au vizitat doar anul trecut litoralul românesc și, mai grav decât atât, condamnă la sărăcie peste 200 de mii de angajați din această industrie.
Turismul reprezintă un procent important din economia județului, iar atitudinea executivului liberal față de acest aspect denotă faptul că nu le pasă de oameni. Nu le pasă de cei 200 de mii de constănțeni angrenați în industria turismului și nici de familiile lor. Mă întreb dacă Guvernul Orban are o minimă analiză asupra impactului pe care îl au deciziile iresponsabile adoptate în această perioadă asupra turismului, ramură aducătoare de beneficii pentru județul Constanța?! Întrebare retorică de altfel în condițiile în care nici la acest moment nu s-au luat măsuri care să asigure predictibilitatea activităților specifice domeniului. Încă nu este târziu ca Guvernul PNL să se trezească din adormirea cu care ne-a obișnuit și să permită deschiderea turismului intern începând cu cel târziu data de 10 iunie. Până atunci, prin negocieri cu specialiști în domeniu se pot adopta măsuri realiste și eficiente astfel încât turiștii să fie în siguranță, angajații să își poată asigura un venit decent, iar patronatele să nu fie obligate să își închidă afacerile.
Respectându-și propria ideologie politică, ca „demni” descendenți ai Brătienilor, consider că actualii guvernanți ar trebui să încurajeze investitorii și să nu îi îngroape așa cum fac la acest moment. Dacă nu s-au dumirit încă asupra modalităților în care pot sprijini acest sector economic, le recomand prietenește, încă o dată, să consulte federațiile și asociațiile din domeniu, singurele care au cunoștințe practice și nu teoretice despre această activitate. Înainte de consultări nu ar strica să facă apel la cursurile online de aritmetică atât de populare zilele acestea, pentru a conștientiza diferența dintre 2% și 4% din PIB. Prima cifră reprezentând minciuna împrăștiată de premierul României în privința aportului turismului în economia țării, iar cea de-a doua fiind cifra reală a procentului din PIB. Nu ar strica dacă în toată agitația declarativă, guvernanții liberali ar arăta și că fac efectiv ceva susținând financiar, în această perioadă de criză, sectorul turismului așa cum a procedat și în cazul multinaționalelor.
Nu pot să nu constat și lipsa de patriotism a Cabinetului Orban, cel care prin totala indiferență față de soarta turismului românesc nu face altceva decât să pună umărul la creșterea economică a Greciei și Bulgariei, țări care au relaxat activitatea în acest domeniu și spre care, mai mult ca sigur, se vor îndrepta și turiștii din România.
În speranța că, autoritățile centrale nu vor lăsa această industrie de izbeliște, vreau să îi asigur pe toți cei angrenați în domeniu că, în calitate de președinte al Consiliului Județean, sunt alături de ei și îi sprijin în toate demersurile în beneficiul turismului de litoral. În fapt, în beneficiul județului și al fiecărui constănțean.
În încheiere mă adresez, din nou, Guvernului PNL și îi cer să vină urgent cu soluții și măsuri pentru cei peste 200 de mii de oameni implicați în problematica turismului. În caz contrar, să își asume public rolul de gropari ai acestei industrii și, implicit, căderea economică a județului Constanța, a mai transmis Țuțuianu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top