Actualitate

Primăria Cobadin vrea să reabiliteze Căminul Cultural din Viișoara cu fonduri PNRR

Consilierii locali ai Comunei Cobadin, județul Constanța, au aprobat depunerea și participarea în cadrul proiectului „Reabilitare moderată a clădirii publice Cămin Cultural, localitatea Viișoara” în vederea finanțării acestuia prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fond local, Investiția I.3 – Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți furnizarea de servicii publice de către unitățile administrativ-teritoriale, apelul de proiecte PNRR/2022/C10.

De asemenea, consilierii locali au aprobat valoarea maximă eligibilă a proiectului, calculată în conformitate cu precizările din secțiunea 2.6 din ghidul specific, în sumă de 1.236.779,148 lei fără TVA și l-au împuternicit pe Cristian Telehoi, primarul Comunei Cobadin, să semneze toate actele necesare şi contractul de finanțare în numele Unității Administrativ Teritoriale.

Prin proiectul propus se urmărește reabilitarea clădirii publice a Căminului Cultural din satul Viișoara, situat în partea sudică a județului, în podișul Cobadin. Imobilul propus spre reabilitare susține activități de cămin cultural și este compus din spații cu rol de săli de evenimente, chicinetă, spații depozitare, grupuri sanitare și holuri.

„Sectorul clădirilor este un mare consumator de energie și contribuie major la emisiile de gaze cu efect de seră. Clădirile nerezidențiale ocupă un loc important în fondul de clădiri din România privind consumul de energie”, se arată în documentația tehnică a proiectului.

Căminul Cultural din Viișoara a fost construit în anul 1970, având o formă dreptunghiulară în plan, cu laturile de 33,80 x 25,35 m. Regimul de înălțime al clădirii este de parter, înălțime la cornisă (măsurată față de cota +0.00 a clădirii) este de 4,20 m iar la coamă de 7,40 m. Camerele au dimensiuni maxime de 18,90 iar holurile au lățimi de 2,00 m. Intrarea în imobil se poate realiza prin dreptul fațadei principale, însă, mai există un acces secundar, localizat la fațada laterală dreaptă.

Imobilul este compus dintr-un corp de clădire administrativă și două copuri anexe, și anume, corp centrală și corp magazie. Obiectivul proiectului propus prevede reabilitarea corpului principal al clădirii-C1, cât și C2-corp centrală.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top