Actualitate

Consiliul Local Comana, județul Constanța, a stabilit cuantumul burselor școlare

Conform Legii Învățământului și altor reglementări în vigoare, Consiliul Local al comunei Comana, județul Constanța, a stabilit cuantumul burselor pe care elevii le vor primi în anul școlar 2022/2023.

Astfel, aleșii locali au discutat și aprobat cuantumul burselor școlare ce se vor acorda elevilor din unitățile de învățământ din comuna Comana după cum urmează:

  • bursa de performanță – 500 lei /lună/bursa ;
  • bursa de merit      –  250 lei /lună / bursa ;
  • bursa de studiu        – 150 lei/ lună/ bursa;
  • bursa socială       – 200 lei /lună / bursa .

De asemenea, consilierii locali au aprobat numărul și repartizarea burselor pentru Școala Gimnazială numărul 1 Comana pentru fiecare tip de beneficiari, cu încadrarea în limita sumei aprobată în buget cu această destinație pentru anul școlar 2022-2023 , astfel:

  • bursa de performanță-beneficiari – 0
  • bursa de merit – beneficiari – 10 elevi;
  • bursa de studiu – beneficiari – 7 elevi;
  • bursa socială – beneficiari – 86 elevi.

Unitățile bugetare de învățământ de stat vor stabili prin consiliile de administrație, criteriile  specifice de acordare a burselor în vederea încadrării în sumele alocate burselor.

Bursele se asigură din bugetul local al unității administrative și din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație.

„Diferența de 50 lei /elev /lună, în timpul anului școlar 2022-2023, de la 01 septembrie 2022 până la 30 iunie 2023, pentru bursa de merit, se va suporta din bugetul local”, se specifică în Hotărârea Consiliului Local Comana.

Bursele se vor acorda pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat, examenului ce certificare a calificării profesionale și pe perioada pregătirii practice la sfârșitul semestrelor, în limita fondurilor aprobate cu această destinație și în condițiile legii, cu excepția burselor de ajutor social , care se acordă și pe perioada vacanțelor școlare, în condițiile legii. Bursele se plătesc la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top