Actualitate

Comuna Frecăței, județul Tulcea, a atras peste 2 milioane de lei prin PNRR

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul Local, administrația comunei Frecăței, județul Tulcea, a reușit să obțină finanțări de peste 2 milioane de lei pentru două proiecte.

Este vorba despre înființarea unui „sistem ITS în comuna Frecăței”, în valoare de 874.000 de lei și de creșterea eficienței energetice pentru clădirea sediului primăriei, în valoare de 1,3 milioane de lei.

Componenta C10 din PNRR, la punctul I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC prevede obiective specifice precum îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi; sporirea siguranței rutiere în zonele urbane, prin soluții digitale și ecologice de transport.

Investiția permite achiziționarea de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems/sisteme de transport inteligente) și TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) ce contribuie la îmbunătățirea mobilității locale, respectiv a managementului urban/local.

În luna iulie 2022, consilierii locali ai comunei Frecăței aprobau inițiativa primarului Marian Naiman de depunere în vederea finanțării a proiectului de creștere a eficienței energetice a clădirii/sediului primăriei și aplicarea la apelul de proiecte din Componenta C10 – Fondul Local, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) PNRR/2022/C10, I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Cele două proiecte se alătură listei de investiții aflate deja în implementare la nivelul comunei. Reamintim aici, pe lângă proiectele de asfaltare,  doar lucrările la extinderea rețelei de canalizare din satul Cataloi, la construirea unei noi creșe în satul Frecăței sau modernizarea sistemului de iluminat public.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top