Actualitate

Primăria Hârșova construiește locuințe pentru tineri

Primăria orașului Hârșova anunță faptul că proiectul „Construire ansamblu de locuințe nZEB Plus pentru tineri în Orașul Hârșova, județ Constanța” a fost aprobat. Această investiție presupune construirea de către Primărie a patru module de locuințe (24 de apartamente), conform unui proiect tip pus la dispoziție de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Clădirile nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de apă caldă și energie din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. În plus, acestea vor fi racordate la toate utilitățile și vor beneficia de parcări amenajate pentru autovehicule și autovehicule electrice.

Clădirea cu consum de energie aproape egal cu zero este clădirea cu o performanță energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie din surse convenționale este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut şi poate fi înlocuit cu energie din surse regenerabile.

Proiectul „Construire ansamblu de locuințe nZEB Plus pentru tineri în Orașul Hârșova, județ Constanța” este finanțat în cadrul programului Planul Național de Redresare și Reziliență și are o valoare totală de 8.754.605,94 lei.

Acest proiect este al doilea proiect finanțat prin MDLPA care vizează construirea de locuințe noi pentru hârșoveni, după Proiectul „Construire de locuințe sociale în orașul Hârșova – Lot I” prin care se va construi un bloc social nou, cu 59 de apartamente în regim de înălțime P+8E+Et. 9+Et.10 parțiale.

„Conducerea Primăriei Orașului Hârșova va continua să implementeze proiecte benefice pentru localitate, punând accent pe identificarea oportunităților de finanțare în vederea construirii unor clădiri de locuințe sau reabilitării clădirilor existente, pentru a răspunde provocărilor locative ale comunității”, spun reprezentanții administrației locale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top