Actualitate

Comuna Cobadin va avea propriul parc fotovoltaic

Comuna Cobadin va avea propriul parc

În curând, în satul Viișoara din Comuna Cobadin va străluci la soare unul din cele mai noi parcuri fotovoltaice din România. Acesta va fi construit pe un teren viran din apropierea stadionului din localitate și va avea o putere instalata de 400 de kilowați-oră. Proiectul este finanțat prin Fondul pentru Modernizare al Uniunii Europene – program gestionat de Ministerul Energiei. Momentan, proiectul a intrat în linie dreaptă, fiind așteptat doar avizul de racordare pentru demararea procedurilor specifice implementării proiectului.

Beneficiu dublu pentru comună și natură

Proiectul prin care Comuna Cobadin va avea propriul parc fotovoltaic este menit acoperirii principalelor necesități energetice ale comunei: consumul din instituțiile publice, iluminatul stradal etc.
Interesantă este alegerea terenului: Acoperind o suprafață totală de 15.287 mp, parcul fotovoltaic va fi construit pe un amplasament care nu afectează nici terenul agricol, nici arii naturale ale comunei. În acest fel, se limitează la minim impactul asupra productivității terenului și spațiilor naturale – fapt important în impactul de mediu și salutar în acest context, mai ales având în vedere că amprenta amplasamentelor pentru generarea energiei verzi este de obicei unul mare.
În momentul de față – așa cum ne-a declarat primarul Cristian Telehoi – se așteaptă avizul de racordare pentru parcul fotovoltaic. Odată obținut acesta, restul hârtiilor și avizelor pot fi obținute facil, iar contractul de finanțare ar putea fi semnat, cel mai probabil în toamna acestui an. Data limită pentru depunerea documentației este 10 iulie 2024, iar valoarea totală a proiectului este de 2.603.535,15 lei.

R.P.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top