Actualitate

Primăria Ceamurlia de Jos susţine dezvoltarea turismului

Jurnalişti din presa centrală şi regională au vizitat satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos, în cadrul unei excursii de documentare şi promovare a zonei, organizată de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării. Viceprimarul Dumitru Stan a fost gazda evenimentului, împreună cu Ansamblul folcloric de dansuri tradiţionale „Dobrogeanca”, ce a oferit un moment artistic. Întâlnirea viceprimarului Stan cu jurnaliştii a avut loc la pensiunea Casa Pescarilor din Lunca, unde cei prezenţi au putut gusta din produsele tradiţionale ale zonei, pe bază de peşte.

„Consider că iniţiativa Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este un lucru extraordinar, căci oferă posibilitatea celor doritori să ne cunoască zona şi să vină să ne viziteze. La noi, turismul este la început, dar există un potenţial foarte mare de dezvoltare. Pentru moment, există doar pensiunea Casa Pescarilor, cu condiţii foarte bune, dar ştiu că sunt mai mulţi localnici care au depus sau se pregătesc să depună proiecte de finanţare pentru construirea de pensiuni agroturistice. De aici, turiştii pot ieşi cu barca pe lacurile Goloviţa şi Razelm, pot merge în excursii pe apă la Gura Portiţei  sau în alte locuri, pot pescui sau pot admira păsările de baltă. Primăria şi Consiliul Local au reabilitat o şosea ce leagă centrul localităţii de Lacul Goloviţa, o parcare şi un ponton. De asemenea, intenţionăm să lotizăm o zonă de teren de pe malul lacului, pentru ca ca cei ce doresc să investească în spaţii de cazare şi agrement nautic să poată cumpăra la licitaţie aceste loturi”.

Administraţia locală din Ceamurlia de Jos este preocupată de conservarea tradiţiilor şi sprijină ansamblul folcloric „Dobrogeanca” şi pe cel al şcolilor din Lunca şi Ceamurlia de Jos, intitulat „Goloviţa”, care îşi desfăşoară activitatea la căminul cultural.

La iniţiativa unor localnici şi cu susţinerea preotului paroh din Lunca, se intenţionează amenajarea unei gospodării tradiţionale, în curtea bisericii, care să poată fi vizitată de turişti.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top