Administrație Locală

Sărbătoare la Ceamurlia şi Lunca, cu prilejul hramurilor bisericilor

Cetăţenii din Ceamurlia şi Lunca au participat la evenimentele organizate cu prilejul hramurilor celor două biserici. La Ceamurlia, ziua hramului bisericii, Sfânta Parascheva, coincide şi cu Ziua Satului, votată în consiliul local ca atare. După Sfânta Liturghie a urmat o agapă organizată de preotul paroh, după care cetăţenii din Ceamurlia au fost invitaţi la Căminul Cultural, pentru a participa la un spectacol folcloric organizat de Primărie, cu ajutorul unor sponsori printre care s-a numărat şi viceprimarul Dumitru Stan. Pe scenă au fost prezente ansambluri folclorice din Ceamurlia şi Lunca (Poieniţa Dobrogeană, Goloviţa, Dobrogeanca şi Asiga – dansuri bulgăreşti), precum şi ansamblul Zvitilina din Vişina, Juraveli din Jurilovca şi Baladele Deltei din Tulcea.

Hramul Bisericii din Lunca a avut loc pe 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Evenimentele au urmat un scenariu similar celui din Ceamurlia. După liturghie, enoriaşii au fost invitaţi la masă şi apoi la un spectacol ce a avut loc la Căminul Cultural, cu ansamblurile folclorice din comună (Poieniţa Dobrogeană, Goloviţa, Dobrogeanca şi Asiga) și invitații: Floricica din Tulcea, Zvitilina din Vişina şi Marian de la Lunca.

În aceste momente de sărbătoare, oamenii se pot întâlni să socializeze şi să petreacă. Este un bun prilej de a strânge relaţiile dintre membrii comunităţii noastre şi de a ne reaminti de tradiţiile şi obiceiurile locului, prin intermediul ansamblurilor folclorice. Le mulţumim cetăţenilor care au participat la aceste evenimente, precum şi sponsorilor care ne-au ajutat în organizare”, a spus viceprimarul Stan.

To Top