Politic

PNȚCD o susține pe Viorica Dăncilă

Comitetul Național de Conducere al PNȚCD, întrunit în data de 2 noiembrie a.c., a hotărât în unanimitate acordarea sprijinului partidului pentru candidatul PSD la Președinția României, doamna VIORICA DĂNCILĂ.

PNȚCD consideră că doamna VIORICA DĂNCILĂ este singurul dintre candidați care a dovedit, în întreaga carieră politică, respectul pentru principiile și valorile democratice, într-un context extrem de dificil, în care adversarii politici au promovat sistematic și agresiv un comportament profund anti-democratic și anti-constituțional, în scopul câștigării unui avantaj prin învrăjbirea națiunii.

Eforturile constante ale doamnei VIORICA DĂNCILĂ, în calitate de Președinte PSD și Premier, de a cultiva un climat de colaborare loială cu Președintele României, Parlament, instituțiile din justiție, celelalte instituții publice și societatea civilă, chiar dacă s-au izbit de atitudini de ură și derapaje inacceptabile de la litera și spiritul Constituției, nu au fost niciodată abandonate. Aceste eforturi n-au fost însoțite nici de compromisuri principiale și nici de renunțarea la fermitate și demnitate.

Cele două poziții pe care doamna VIORICA DĂNCILĂ le-a ocupat, de mare responsabilitate, de Prim-ministru și Președinte al Consiliului Uniunii Europene, au fost onorate cu onestitate și profesionalism.

În calitate de Premier, doamna VIORICA DĂNCILĂ a condus un Guvern al cărui succes este reflectat de toate statisticile interne și internaționale: printre cele mai mari creșteri economice din UE, creșterea substanțială a veniturilor populației, diminuarea șomajului la cote istorice, menținerea deficitului în limita procentului de 3%, o Românie cu una dintre cele mai mici îndatorări publice din UE, scăderi de fiscalitate și încurajarea mediului privat, stoparea exodului tinerilor în afara țării, iată numai câteva din meritele sale incontestabile, validate de statisticile internaționale, în contra oricărei propagande mincinoase.

În calitate de Președinte al Consiliului UE, doamna VIORICA DĂNCILĂ și-a îndeplinit misiunea cu profesionalism și demnitate, Președinția României sub mandatul său fiind recunoscută oficial de toți partenerii externi ca una dintre cele mai de succes din întreaga UE, cu un număr impresionant de dosare finalizate și angajate, în comparație cu Președințiile altor state membre. Acest succes a fost obținut în condițiile ostilității plenare a Președintelui Klaus Iohannis, care a făcut tot ce i-a stat în putință să compromită eforturile Premierului, în contra intereselor României. Capacitatea de organizare și coordonare a Președinției UE, într-un context internațional deosebit de dificil și complex, o recomandă pe doamna DĂNCILĂ pentru funcția de Președinte al României, de reprezentare a intereselor României pe plan extern, în comparație cu ceilalți candidați și, îndeosebi, cu candidatul Klaus Iohannis.

În fața unui puternic asalt împotriva valorilor și principiilor democratice al adversarilor politici, confruntată cu o propagandă covărșitoare fondată pe manipulare, minciună, ură și intoleranță, coordonate de Președintele în funcție, domnul Klaus Iohannis, și transformate în politică de stat, situație de o gravitate fără precedent, doamna VIORICA DĂNCILĂ a dat dovadă de tărie de caracter și curaj, precum și empatie pentru nevoile oamenilor și societății românești. În fața amenințărilor și șantajului, a comportamentului anti-democratic și anti-constituțional, nu s-a lăsat intimidată și doborâtă, asumându-și cu hotărâre, echilibru și decență toate primejdiile. Niciun român de bună credință nu poate contesta aceste merite, probate deplin.

România are nevoie azi mai mult ca oricând de un Președinte dedicat construcției, echilibrului și păcii sociale, devotat valorilor și principiilor democratice și Constituției, în beneficiul tuturor cetățenilor!

PNȚCD, partid istoric simbol al democrației, îi cheamă pe toți membri și simpatizanții săi, pe toți cetățenii onești ai României, cu credință în valorile și principiile democratice, care doresc scoaterea țării din criza profundă în care a fost aruncată de lideri politici iresponsabili, să o voteze pe doamna VIORICA DĂNCILĂ pentru funcția de Președinte al României!

– Comandat de Partidul Social Democrat – PSD

– Executat de DEZVĂLUIRI.RO – portal: www.dezvaluiri.ro

– CUI mandatar financiar 31190008

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top