Ştiri

PNL propune modificarea Legii 131 care privește incompatibilitatea aleșilor locali

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a votat trei rezoluții adoptate de Liga Aleșilor Locali ai PNL. Sâmbătă, 2 aprilie, la Sala Sporturilor din Constanţa a avut loc întrunirea Ligii aleşilor locali ai PNL, eveniment la care au participat aproximativ două mii de aleşi locali din toată ţara.

 

Anterior acestei adunări, a avut loc o şedintă a Biroului Politic Naţional care a votat trei rezoluţii, adoptate de către LAL. În prima rezoluţie PNL solicită modificarea Legii incompatibilităţii, astfel încât un primar, viceprimar, preşedinte de consiliu judeţean sau vicepreşedinte de CJ să poată face parte din Consiliul de Administraţie (CA) sau din Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) societăţilor de utilităţi la nivel local.
PNL vizează eliminarea unui concept unic în lume descoperit în România, și anume incompatibilitatea între un interes public și un interes… public. În acest sens, PNL propune modificarea Legii 131, astfel ca primarii, viceprimarii și președinții și vicepreședinții de CJ să poată face parte din consiliile de administrație ale societăților comerciale de interes local, regiilor autonome de interes local, în special atunci când vine vorba despre utilități. Totodată, PNL solicită grupului său parlamentar modificarea Legii 215 prin care și azi se prevede incompatibilitatea unui consilier local de a vota viceprimar în consiliu dacă el e persoana care aspiră la acest titlu și același lucru la consiliul județean. Dintre celelalte două rezoluții, una se referă la discrepanțele dintre mediul rural și cel urban, iar cealaltă la cota de gen pe care partidul a impus-o și care prevede ca 30% dintre candidații liberali la consiliile locale și cele județene să fie femei.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top