Actualitate

Plaja din Eforie Sud, locul unde se îmbină relaxarea cu terapia

Stațiunea Eforie Sud deține un potențial turistic natural complex în cadrul căruia se impun resursele balneoclimaterice. Stațiunea este locul unde soarele, apa, aerul contribuie eficient nu doar la relaxarea turistului, ci și la tratarea anumitor suferințe.

Plaja din Eforie Sud este deschisă, coborând în mare cu panta lină, ce favorizează băile de mare și mersul pe apă. Este locul ideal pentru familiile cu copii care doresc o zonă liniștită și propice pentru statul la soare sau joaca în valuri.

Stratul gros de nisip oferă condiții optime pentru băile de soare – helioterapie și cele de nisip – arinoterapie.

Conform Centrului Național de Informare și Promovare Eforie Sud, „apa de mare, cu o salinitate redusă, 17%, împreună cu contrastul termic apă-aer, cu acțiunea valurilor și a aerosolilor care plutesc în aerul marin, generează o formă specială de cură – talasoterapia – folosită în tratarea anumitor afecțiuni.”

Talasoterapia reprezintă aplicarea în scopuri terapeutice a proprietăților climatului marin, ale apei de mare, ale nămolurilor marine, ale nisipului de pe litoralul marin și ale algelor marine. Apa mării este o apă sărată (aproximativ 35 grame de sare la litru) care găzduiește numeroase elemente vii, vegetale (fitoplancton) și animale (zooplancton).

Talasoterapia este indicată în cazul afecțiunilor: reumatisme degenerative (artroza), dureri vertebrale cronice, unele tulburări ginecologice de origine funcțională, tulburări gingivale, stări de oboseală fizică sau psihică, convalescențe, sechele ale traumatismelor și cele chirurgicale.

Alături de acești factori, există și alte atracții turistice naturale, care sporesc potențialul litoralului, în zona stațiunii Eforie Sud:

  • Nămolul sapropelic de la Techirghiol
  • Fauna piscicolă originală – existența sturionilor și a delfinilor, lipsa rechinilor sau a altor specii periculoase
  • Lacuri de agrement, naturale sau artificiale, destinate sporturilor nautice
  • Păduri, parcuri și rezervații naturale, care contribuie la menținerea unui microclimat tonifiant pentru organism

Actualitate

To Top