Actualitate

Lucrări de reabilitare și modernizare a Căminului Cultural din Vișina, comuna Jurilovca

Locuitorii satului Vișina, comuna Jurilovca, vor avea începând de anul viitor un Cămin Cultural reabilitat și dotat conform standardelor europene. Totul este posibil prin implementarea unui proiect depus de administrația locală, un proiect care a primit o finanțare de aproximativ 2,2 milioane de lei.

„Fondurile europene alocate conservării patrimoniului local contribuie, în mod direct, la stimularea activităților de turism rural, menținerea moștenirii spirituale, creșterea atractivității zonelor rurale și dezvoltarea locală sustenabilă”, spune primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion. Edilul salută, în același timp, demararea lucrărilor de reabilitare a obiectivului „după o lungă perioadă de așteptare”.

Acestea sunt, de altfel, și obiectivele care au stat la baza proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural localitatea Vișina, comuna Jurilovca”, proiect aflat, în acest moment, în faza de execuție, cu termen de finalizare a lucrărilor în ianuarie 2020.

„Mă bucur că, de la începutul anului viitor, localnicii, ansamblurile de dansuri, elevii și cadrele didactice vor avea la dispoziție un spațiu reabilitat, cu dotări moderne, pentru proiectele culturale care însuflețesc, de câțiva ani, comunitatea locală din Vișina”, adaugă Eugen Ion.

Proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural localitatea Vișina, comuna Jurilovca” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Submăsura 7.6 – „Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural”.

Actualitate

To Top