Actualitate

COVID-19: Primarul Mărculescu, despre situația din Smârdan

În comuna tulceană Smârdan, județul Tulcea, se află în autoizolare aproximativ 30 de persoane venite din afara țării. Din păcate există și persoane ce nu respectă restricțiile de deplasare impuse prin Ordonanța militară, iar polițiștii locali sunt depășiți numeric și nu fac față situației.

„Avem în autoizolare aproximativ 30 de persoane venite din străinătate, pentru că alții au mai ieșit deja, au depășit cele 14 zile. Sunt oameni care respectă regulile și nu părăsesc locuința, dar din păcate mai sunt și unii care nu le respectă. 
Reprezentanții poliției vin la mine și îmi declară că nu reușesc să îi oprească pe toți oamenii să iasă din casă pentru că sunt depășiți numeric. Tot ei mi-au spus că au fost informați că cei izolați la domiciliu vor primi brățări să poată fi monitorizați, dar din păcate acest lucru nu s-a întâmplat încă. În rest, vă pot spune că bacul de traversare a Dunării circulă, iar șoferii respectă regulile de igienă impuse de situația actuală.

Lucrările de la podul peste Dunăre continuă, cei de acolo sunt profesioniști, toate lucrurile se desfășoară normal, cu respectarea tuturor normelor necesare. Avem 26 de oameni cu vârsta de peste 65 de ani, dar aceștia din fericire au familiile alături și nu au solicitat ajutorul Primăriei. Magazinele din comună sunt alimentate, pot spune că în acest moment situația este sub control. Mesajul pe care îl transmit cetățenilor este să respecte normele și indicațiile autorităților, să evite aglomerația și desigur să stea în casă pe cât posibil”, ne-a declarat Petrică Mărculescu.

Primarul din Smârdan a avut și ideea originală a de a transmite mesaje de avertizare a populației prin intermediul unui spot difuzat la un post de radio cu acoperire zonală.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top