Actualitate

Un primar din Tulcea oferă CASĂ şi MASĂ pentru REFUGIAŢI. “Propun ca toți politicenii să își doneze salariul pe o lună, pentru cei care fug din calea războiului”

Suntem deplin solidari cu vecinii noștri ucraineni și ne exprimăm toată disponibilitatea de a-i ajuta. Le putem oferi refugiaților 60 de locuri de cazare și îi asigurăm de tot sprijinul”.

Acesta este textul unui anunț postat pe pagina de Facebook a Primăriei Smârdan, județul Tulcea, aflată pe malul Dunării.

Anunțul a venit în urma informației că în ultimele două zile câteva sute de refugiați din Ucraina au traversat Dunărea cu bacul, în zona Isaccea, la 50 de kilometri de Smârdan.

Primarul Petrică (Lică) Mărculescu a declarat pentru Dezvăluiri că localitatea Smârdan poate oferi cazare și masă pentru 60 de refugiați, timp de o lună. O parte dintre aceștia ar urma să stea la baza sportivă, unde au camere mari şi grupuri sanitare cu duşuri, iar pe ceilalți primarul se oferă să îi primească la hotelul familiei sale. Masa ar urma să le fie oferită, prin rotaţie, de către localnicii din Smârdan.

Nu aș vrea să se politizeze demersul meu, este o iniţiativă personală. De asemenea, intenția nu a fost ca prin acest anunț să cer donații, nu vreau să fac nicio colectă. Este un gest umanitar, ne vom organiza pe plan local și îi vom ajuta. Mâine voi trimite pe cineva la bac, la Isaccea, și dacă sunt doritori, aceşti refugiaţi vor ajunge la noi.

Propun ca toţi politicienii să îşi doneze salariul pe o lună pentru aceşti oameni loviţi de soartă şi să îi mulţumim lui Dumnezeu că nu suntem în locul lor”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top