Actualitate

Au fost inaugurate cantina socială și capela mortuară din Smârdan

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat pe 14 octombrie 2019, la invitația primarului Petrică Mărculescu, la slujba de sfințire a Cantinei Sociale și a Capelei Mortuare din comuna Smârdan, oficiată de Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii.

„Acum, în această zi de mare sărbătoare a creștinismului, Sfânta Cuvioasă Parascheva, un moment de sărbătoare ortodoxă deosebit de important în special pentru comunitatea dumneavoastră, fiind și hramul bisericii, cred că deschiderea sufletească în fața celor sfinte capătă noi valențe. De aceea, consider că este o perioadă foarte bine aleasă pentru Slujba de sfințire.

Aș dori, pe această cale, să transmit un călduros mesaj de felicitare și de mulțumire față de reprezentanții Parohiei și Primăriei de aici pentru râvna cu care au ridicat aceste obiective importante pentru localitatea dumneavoastră.

Construcția este importantă pentru comunitatea locală, întrucât în zonă nu se regăsesc clădiri care pot îndeplini condițiile de asigurare a unor servicii de asistență socială și de depunere a persoanelor decedate în conformitate cu directivele europene și ritualurile religioase.

Aș dori, de asemenea, să vă asigur de toată deschiderea Consiliului Județean Tulcea atunci când vine vorba despre sprijinirea unor astfel de investiții, în măsura posibilităților“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Investiția totală are o valoare de 1,5 milioane de lei, cuprinzând dotări moderne, amenajarea unei săli de mese cu o capacitate de 100 de persoane, centrală multifuncțională cu panouri solare, care asigură și încălzirea Bisericii, spații sanitare, aer condiționat, sistem avertizare incendiu agreat ISU, cameră depozitare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top