Actualitate

Cupa presei la pescuit de la Holbina Trei Bibani (Delta Dunării), o aventură de neuitat. Mai ales pentru noi, căci am câștigat trofeul!

Reprezentanții Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării au organizat în perioada 11-13 octombrie, cea de-a doua ediție a ”Cupei Presei la Pescuit”.

Aventura jurnaliștilor în Delta Dunării a început vineri, 11 octombrie 2019, cu o deplasare pe brațul Sf. Gheorghe, ambarcarea pe șalupele puse la dispoziție făcându-se de pe debarcaderul localității Murighiol.

După o cursă nebună pe apele Dunării, s-a ajuns în punctul terminus al brațului Sf. Gheorghe, în localitatea cu același nume. Aici, jurnaliștii au suprins sosirea mai multor competitori ai unui concurs de caiac – canoe, care și-au încheiat cursa la debarcaderul aflat în imediata apropiere a complexului turistic Green Vilage din Sf.Gheorghe. După vizitarea complexului turistic, s-a procedat din nou la ambarcarea pe șalupe, ca apoi să înceapă a doua rundă a cursei nautice, capul compas al cursei fiind complexul turistic Holbila Trei Bibani.

După aproximativ două ore de navigat pe brațele și canalele deltaice, jurnaliștii au ajuns într-un final la punctul terminus al călătoriei din acea zi. Aici, junaliștii au fost întâmpinați de guvernatorul Deltei Dunării, Cătălin Țibuleac, și șeful Departamentului de Comunicare al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Corina Davidov.

După acomodarea în cadrul complexului Holbina Trei Bibani, jurnaliștii au fost împărțiți în zece echipe a câte doi membri, în vederea organizării competiției de pescuit ce urma să aibă loc a doua zi.

Operațiunea “Monstrul”

Startul concursului de pescuit s-a dat la ora 9.30, organizatorii punând la dispoziția concurenților un număr de 10 bărci și, celor care nu au avut în dotare, lansete prevăzute cu momeli artificiale pentru pește răpitor.

După aproximativ cinci ore de concurs, timp în care toate capturile au fost măsurate, fotografíate și apoi eliberate, concurenții s-au întors la mal, bineînțeles, cu emoțiile de rigoare. Toți se întrebau: “cine a prins monstrul sau… monștrii?”. Cum de altfel era și de așteptat, rezultatele au fost aflate în cea de a treia zi a competiției, odată cu premierea câștigătorilor.

Podiumul a făcut cinste știucilor care s-au lăsat capturate

A treia zi de aventură deltaică a jurnaliștilor s-a încheiat cu binemeritata premiere a câștigătorilor. Cupa Presei la Pescuit și locul I au fost adjudecate de echipa compusă din jurnaliștii de la Dezvăluiri.ro (da, ați ghicit, chiar noi, reprezentați la acest concurs de redactorul-șef Doru Ștefan Copoț) și GoNext. Locul II a fost ocupat de jurnaliștii de la Ziarul de Tulcea și România Actualități, iar locul III de cei de la Ziarul Amprenta și Radio Constanța. Premiile pentru câștigători, precum și pentru toți participanții au fost asigurate de Crama Hamangia și Crama Alcovin Măcin, iar tortul de final a fost pregătit de Cofetăria Moesis by Angelo.

Cătălin Țibuleac: “Delta este un diamant al naturii”

Guvernatorul Deltei Dunării, Cătălin Țibuleac, care a fost tot de-a lungul celor trei zile petrecute în Delta alături de jurnaliști, a ținut să precizeze: “Avem o responsabilitate față de Delta Dunării! Orice resursă naturală trebuie păstrată și bine întreținută, astfel încât să ne bucurăm cât mai mult timp de frumusețea ei. Iar Delta Dunării este unul dintre locurile din România în care natura se încăpățânează să ne arate că are putere să lupte, să trăiască, să se refacă. Noi toți avem o responsabilitate față de Deltă. Trebuie să menținem echilibrul Deltei și să luptăm pentru el. Le recomand turiștilor care doresc să vină în Delta Dunării să își petreacă vacanța, să se informeze și să știe exact ce au și ce nu au voie să facă, pentru că este un loc în care teribilismul nu își are locul. Delta Dunării este un diamant al naturii, pe care România îl are și este responsabilă să îl păstreze”.

Corina Davidov: “Frumusețea Deltei nu ține cont de sezon”

La rândul său, șeful Departamentului de Comunicare al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Corina Davidov a afirmat: Conform ultimelor statistici, datele arată că la sfârșitul lunii august peste 125.000 de turiști români și străini au vizitat Delta Dunării. Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării nu are nici doi ani de când s-a înființat dar, prin promovarea pe care a făcut-o, a reușit să crească numărul vizitatorilor. Frumusețea în Delta Dunării și în județul Tulcea este că nu există extrasezon și în orice anotimp turiștii sunt atrași de evenimentele organizate. Dacă primăvara sosesc iubitorii de păsări și vara vin cei care doresc să se relaxeze în mediul natural, toamna sosesc pescarii și iarna aducem turiștii care vor să aibă parte de sărbători de poveste atât pe stil nou, cât și pe rit vechi”.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luna aprilie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord. Membrii asociației sunt: Consiliul Județean Tulcea; Primăria Municipiului Tulcea; Primăria Comunei Jurilovca, Asociaţia Comunelor din România – Filiala Judeţeană Tulcea, „Complex Delta” S.R.L; „Europolis” S.R.L., „Holbina – Trei Bibani” S.R.L.; „Navlomar Maritime” S.A., Complex Cormoran; Complex Egreta Hidroturism; Eden Travel Partener S.R.L.; Hotel Delta Est – Sulina; Asociația operatorilor din agricultura ecologică „Bio România” – filiala Tulcea;

Asociaţia Eco Delta Dunării, este formată din: Complex Green Village; Green Delta Tour S.R.L.; Touring Delta S.R.L.; Ibis S.R.L.; Descoperă Delta Dunării S.R.L.; Compania de Turism Lent Ivan Patzaichin S.R.L.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top