Actualitate

Ovidiu se pregătește să-și sărbătorească Zilele Orașului. Surprizele pregătite de administrația locală

Primăria Ovidiu va organiza în perioada 31 iulie – 1 august Zilele Orașului. Cu acest prilej vor avea loc mai multe concerte, precum și două spectacole de excepție, spun reprezentanții administrației publice locale.

Primul eveniment va fi susținut pe data de 31 iulie de orchestra simfonica a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. Este vorba despre un concert de muzică pop-rock și simfonică, o reinterpretare a unor șlagăre din repertoriul internațional.

Pe 1 august, Nicolae Botgros și orchestra  „Lăutarii” din Chișinău vor susține un spectacol avându-l ca invitat pe renumitul artist și compozitor Gheorghe Zamfir.

Pe lângă aceștia, pe scena plutitoare din zona Parc Faleză vor mai urca, printre alții, Theo Rose și Antonia.

Primăria orașului a amenajat în Faleză Parc o zonă de fitness în aer liber, o zonă de agrement nautic (hidrobiciclete, skyjet, caiac), o zonă de relaxare și o gradină naturală de nuferi.

Localitatea Ovidiu ar datează din anul 1650, sub denumirea de Siliște, fiind compusă din câteva case, care mai târziu din cauza distrugerilor și a lipsei de apă se vă muta pe malul lacului Siutghiol, redenumindu-se în Canara. De la înființare și până în 1930 satul a purtat numele de Canara, nume de origine turcă ce se traduce prin “loc de unde se scoate piatra “, deoarece în împrejurimi se află îngrămădiri de dealuri pietroase unde s-au deschis cariere din cele mai vechi timpuri.

Satul Canara a aparținut înainte de 1880 comunei Anadalchioi, așezată la 3 km spre nord de Constanța pe șoseaua ce duce la Tulcea, iar între 1880-1909 intra în componența comunei Palazu Mare.

Din anul 1909, luând o dezvoltare mai mare decât comuna de reședință Palazu Mare, satul Canara a fost declarat comună de reședință și pentru Palazu Mare până în anii 1920-1922, când Palazu Mare se separă definitiv de Canara.

În anul 1930 Canara va primi numele de Ovidiu după mica insulă Ovidiu din lacul Siutghiol ce se află în dreptul localității la o depărtare de circa 100 m. Lacul Siutghiol (nume turcesc ce înseamnă lacul de lapte – cu apă dulce ) la nord de Constanța, păstrează numele lui Ovidiu, fapt consemnat de harta din 1722 a geografului vienez Tobias Lother.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top