Actualitate

Mesajul primarului comunei Stejaru, Dumitru Enache, la început de an școlar: „Educația este o prioritate pentru administrația locală”

Începutul unui nou an școlar este momentul în care se adună la un loc atât elevii, însoțiți de familiile lor, câr și profesorii și reprezentanții autorităților locale. Precum se știe, instituțiile de învățământ sunt în grija administrațiilor locale, de aceea școala poate fi considerată oglinda unei comunități.

În fața copiilor, părinților și dascălilor, Dumitru Enache, primarul comunei Stejaru (Tulcea) a ținut să adreseze un mesaj atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și nedidactice.

„După o vacanță frumoasă şi plăcută, ne aflăm la începutul unui nou an şcolar, cu o semnificaţie deosebită pentru cei care îi trec pragul cuprinşi de dorinţa cunoaşterii şi a acumulării de cât mai multe cunoştinţe folositoare pentru viaţa de zi cu zi. Trăim cu toţii un moment emoţionant şi special pe care fiecare dintre cei prezenți îl experimentează unic în felul său. Bobocilor, elevii care ne pășesc pentru prima data pragul, un bun venit la școala noastră! Elevilor noștri, celor care au mai puține emoții astăzi, dar în anii trecuți și ei au simțit teama de necunoscut a bobocilor, un bun revenit acasă!”, a spus Dumitru Enache.

Edilul le-a transmis elevilor că trebuie să învețe nu atât pentru școală, ci mai ales pentru ei, pentru viața lor care este încă la început de drum.

„Așteptăm din partea voastră dorința de a învăța, muncă temeinică și respect pentru tot ceea ce vă punem la dispoziție. Sperăm să avem cu toții un an şcolar cât mai bogat, cu rezultate de care să ne bucurăm , iar aceste rezultate înseamnă nu numai note mari şi un comportament exemplar, ci şi bucuria de a veni la școală cu conștiința că zilnic adunăm în minte şi în suflet lucruri noi şi frumoase. Vă doresc să vi se împlinească toate visurile, să aveți sănătate şi putere de muncă, să vă bucuraţi de linişte şi pace sufletescă, să fiţi colegi şi prieteni, să respectaţi şcoala care vă primeşte cu braţele deschise şi nu în ultimul rănd, să confirmaţi speranţele şi încrederea familiilor voastre”, a transmis primarul.

El nu i-a uitat nici pe educatori, învățători și profesori, cărora le-a mulțumit pentru dăruirea de care dau dovadă, pentru profesionalismul cu care își fac meseria an de an. „Vă urez să fiți sănătoși, puternici și răbdători pentru ca împreună să ducem acești copii pe o treaptă mai sus, pe o treaptă a performanțelor. Aceleași mulțumiri și urări le adresez întregului personal didactic-auxiliar si nedidactic care depun toate eforturile ca aceasta instituție să funcționeze, să fie curată și primitoare.”

Școala si elevii sunt o prioritate pentru administrația publică locală Stejaru, a mai precizat Dumitru Enache în finalul discursului ținut cu ocazia începerii anului școlar 2023/2024. .

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top