Actualitate

Tinerii din Topalu se implică, iar comunitatea se dezvoltă

Elevii Școlii Gimnaziale numărul 1 din Topalu (județul Constanța) dovedesc, din nou, că lucrurile în comunitate se pot dezvolta prin implicarea tuturor, inclusiv a școlarilor.

Astfel, chiar dacă anul școlar 2023/2024 de abia a început, elevii din Topalu, prin activitatea ,, REUSE, REDUCE, RECYCLE” au încheiat proiectul PROMIT ,,Tinerii participă-comunitatea se dezvoltă”.

Proiectul face parte din programul Active Citizen Fund România și a fost derulat cu sprijinul ONG Mare Nostrum și SC My Creative Steps SRL, reprezentate la activități de doamnele Anca Maria Panait și Boariu Elena Florentina.

Concret, prin proiect s-a achiziționat un cort profesional destinat desfășurării activităților extrașcolare. Elevele Ene Lavinia, Dogaru Alina și Decu Mihaela au arătat celor prezenți la finalul proiectului ce a însemnat pentru ele să fie voluntari, iar elevii Ilie Nicu, Cojocaru Daniel și Nicolae Mihaela au vorbit despre pasiunile lor în domeniul sportului și picturii. Elevii au realizat lucrări care să reflecte tema activității și au pregătit materialele necesare amenajării spațiului dedicat activităților extrașcolare și petrecerii timpului liber.

Elevii acestei unități de învățământ au participat și în luna iunie la Proiectul “Adună PET cu PET și tratează școala cu resPEcT!”, un proiect ce face parte din programul Cu Apele Curate. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și a afluenților săi.

„Devotamentul, implicarea, spiritul de echipă atât al părinților, cadrelor didactice, Primăriei și Consiliului Local au contribuit la reușită și la obținerea premiului I ce constă în dotarea școlii cu panouri fotovoltaice”, explică profesorii acestei școli.

Ei au și un mesaj prin care transmit faptul că este timpul să răspundem la SOS-ul pe care ni-l trimite natura. „Nu doar pentru a asigura diversitatea uimitoare a vieții pe Pământ, pe care o iubim și față de care avem o datorie morală să coexistăm, ci și pentru că viitorul a circa 8 miliarde de oameni care depind de aceasta.” 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top