Politic

Marcel Ciolacu: România merită in Schengen!

O nouă acțiune externă importantă a PSD se va desfășura la Berlin, la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni, care va avea loc în 14-15 Octombrie. La inițiativa PSD, Socialiștii Europeni vor exprima, într-o rezoluție adoptată, întregul sprijin pentru ca România să fie primită în Schengen. Președintele PSD a făcut apel la toate partidele politice să facă demersuri similare în familiile lor politice europene.

„Mă bucură faptul că toate partidele de stânga din Europa susțin pe deplin aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

Mâine, la Berlin, în cadrul Congresului Socialiștilor Europeni vom adopta o rezoluție prin care familia social-democrată europeană își arată susținerea fermă pentru acest proiect de țară al României. Pentru că solidaritatea nu se proclamă, ci se realizează!”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Rezoluția Parlamentului European privind aderarea României și Bulgariei la zona Schengen prevăzută pentru sesiunea plenară din 17-20 octombrie va fi adoptată fără probleme, iar apoi și decizia finală urmează să fie luată în Consiliul Justiției și Afaceri Interne (JAI), așa cum a asumat ca obiectiv președinția cehă a Consiliului UE.

Președintele PSD cere, în calitate de lider al partidului care a adus România în NATO și UE, tuturor politicienilor români să lase deoparte, pentru o perioadă, orgoliile și atacurile politice interne pentru a ne putea concentra pe atingerea celui mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an: aderarea la spațiul Schengen!”, au transmis reprezentanții PSD.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top